GOOD LIFE

Μια διάσημη αθλήτρια μας δείχνει το ιδανικό smoothie για μετά την προπόνηση

Μετά την προπόνηση και την σκληρή άθληση, ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από ενέργεια και μια διάσημη αθλήτρια σου έχει τη λύση... στο ποτήρι!

Ο λόγος γγια την κολυμβήτρια Natalie Coughlin που έχει 12 Ολυμπιακά μετάλλια. Η ίδια λέει ότι μετά από ατέλειωτες ώρες προπονήσεων εκείνο που της έδινε ξανά ενέργεια ήταν ένα δυναμωτικό smoothie από κεράσια και γάλα αμυγδάλου. Τη συνταγή την έχει μάλιστα συμπεριλάβει στο νέο της βιβλίο μαγειρικής «Cook to Thrive».

Η ίδια λέει ότι το συγκεκριμένο smoothie είναι το αγαπημένο της ποτό μετά την προπόνηση ‘επειδή είναι νόστιμο και γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσει την αποκατάσταση του οργανισμού’. Πράγματι τα κεράσια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για να βοηθήσουν το σώμα να ανακάμψει μετά την προπόνηση.

Επίσης το γιαούρτι είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, που βοηθούν στην επούλωση και στην ανάπτυξη μυών μετά από άσκηση και χαρίζουν ενέργεια. Αυτό το smoothie περιέχει ακόμη  σπόρους chia, και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς και του πεπτικού.

Συστατικά

1 φλιτζάνι μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου, κατά προτίμηση σπιτικό

1 φλιτζάνι παγωμένα σκούρα κεράσια

½ παγωμένη πολύ ώριμη μπανάνα

½ φλιτζάνι  γιαούρτι

2 κουταλιές σπόρους chia

Eκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε το γάλα αμυγδάλου, τα κεράσια, την μπανάνα και το γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέστε τους σπόρους chia και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Απολαύστε μέσα σε λίγες ώρες. Αν θέλετε να μεταφέρετε αυτό το smoothie στην προπόνησή σας, συσκευάστε το σε ένα μπουκάλι με διπλό τοίχωμα, από ανοξείδωτο χάλυβα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!