GOOD LIFE

Τελικά τι ισχύει με τους "συνδυασμούς τροφών";

Πιθανά θα έχεις ακούσει πως πρέπει να αποφεύγεις κάποιους συνδυασμούς τροφών, για διάφορους λόγους (γιατί δυσκολεύουν την πέψη, δημιουργούν προβλήματα στο μεταβολισμό κ.λπ), ενώ υπάρχουν ακόμα και δημοφιλείς δίαιτες που βασίζονται πάνω στο συνδυασμό (και την αποφυγή συνδυασμών) συγκεκριμένων τροφών. Τι από όλα αυτά ισχύει;

Οι διατροφολόγοι και οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν πως κάποιοι συνδυασμοί τροφών, μπορεί να ενεργοποιήσουν κάποιες αντιδράσεις, αλλά τονίζουν πως αυτό δεν συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό που θα σε επηρεάσει κάπου. Οι μικρές αλληλεπιδράσεις που μπορεί να γίνονται μεταξύ των θρεπτικών συστατικών μοιάζουν με πυροτέχνημα σε εμπόλεμη ζώνη, όταν μιλάμε για το πως λειτουργεί το πεπτικό σου.


Κοινώς, δεν υπάρχει λόγος για παράδειγμα να αποφύγεις να φας την ίδια μέρα αυγό με ψάρι ή να μην φας μαζί πρωτεΐνη με υδατάνθρακα.

Σε αντίθεση κάποιοι συνδυασμοί τροφών όπως για παράδειγμα ο συνδυασμός οσπρίων ή λαδερών λαχανικών με αμυλούχες τροφές  (όπως ψωμί ολικής, ρύζι, πατάτα κ.α.) μπορεί να σου φέρει φαντασμαγορικά αποτελέσματα όσον αφορά την ποιοτική αναβάθμιση της φυτικής πρωτεΐνης!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!