GOOD LIFE

Αν βρεις αράχνη στο σπίτι μην τη σκοτώσεις - Οι αράχνες κάνουν καλό

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται και απεχθάνονται τις αράχνες, άλλωστε ακόμα και η επιστήμη της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής αναγνωρίζεις πως η αραχνοφοβία, είναι μια από τις πιο κοινές φοβίες. Ωστόσο οι αράχνες έχουν πολλά να σου προσφέρουν και δεν αποτελούν απειλή.

Σε άρθρο του ipop.gr διαβάσαμε, πως ακόμα και αν βρεις μια αράχνη μέσα στο σπίτι σου, δεν πρέπει να τη σκοτώσεις, αφού η αράχνη μπορεί και σε απαλλάσσει από άλλα, πολύ πιο ενοχλητικά, ακόμα και επικίνδυνα έντομα, όπως τα κουνούπια, ο σκώρος και οι κατσαρίδες.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως οι αράχνες καταβροχθίζουν 800 εκατομμύρια τόνους έντομα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο! Τι θα κάναμε χωρίς αυτές;;; Αντί να τις σκοτώνουμε… πρέπει να λέμε και ευχαριστώ!

Ο Βιολόγος Martin Nyffeler, από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, δήλωσε προηγουμένως πως οι υπολογισμοί τους επιτρέπουν να προσδιορίσουν για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα ότι οι αράχνες είναι μεγάλοι φυσικοί εχθροί των εντόμων! Σε «συνεννόηση» με άλλα εντομοφάγα ζώα, όπως τα μυρμήγκια και τα πουλιά, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της πληθυσμιακής πυκνότητας των εντόμων. Έτσι οι αράχνες συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της φύσης.

Αν δεν τις αντέχεις ή έχεις αραχνοφοβία, τότε μην τις σκοτώνεις απλά διώξτες από το σπίτι. Πώς;

Απλά πάρε ένα γυάλινο βάζο και μια κάρτα και βάλτην μέσα στο βάζο. Στη συνέχεια, άφησέ την ελεύθερη στον κήπο ή κάπου έξω από το σπίτι σου. Η πλειοψηφία, δεν σε βλάπτει και σπάνια είναι επιθετικές ή επικίνδυνες. Παράλληλα, παρόλο που οι περισσότερες είναι δηλητηριώδεις, το δηλητήριο πολλών ειδών είναι πολύ αδύναμο για να επηρεάσει τον άνθρωπο!

Συνήθως, κρύβονται στις γωνίες, κάτω από πράγματα, σε ντουλάπια αλλά και σε υπόγεια, εργαστήρια, χώρους όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία και σκοτάδι καθώς δεν βγαίνουν στην αυγή.

Οι αράχνες σπάνια θα σε δαγκώσουν καθώς και αυτές αποφεύγουν με κάθε τρόπο την επαφή μαζί σου. Επομένως, δεν υπάρχει τόσος μεγάλος λόγος να ανησυχείς.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!