GOOD LIFE

Υπάρχουν δύο καλοί λόγοι για να πας για περπάτημα μετά το φαγητο

Μπορεί όταν τρως συχνά να αισθάνεσαι το σώμα σου "βαρύ" και να θέλεις να...ξαπλώσεις, ωστόσο αν πάρεις την απόφαση μετά από ένα γεύμα να πας για έναν περίπατο, τότε θα αποκομίσεις δύο σημαντικά οφέλη.

Το περπάτημα μετά από κάθε γεύμα βοηθά στο να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία της πέψης.  Με κάθε γεύμα οι πρωτεΐνες, οι ηλεκτρολύτες, το νερό, οι βιταμίνες, οι υδατάνθρακες και άλλα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται και μεταφέρονται μέσω του σώματός σου, όπου χρειάζονται.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να βελτιωθεί, αν περπατάς μετά το φαγητό. Το περπάτημα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του χρόνου γαστρικής κένωσης καθώς μειώνεται ο χρόνος που τα τρόφιμα μετακινούνται μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα. Αυτό οδηγεί σε ταχύτερη πέψη και λιγότερο φούσκωμα μετά το φαγητό.

Επίσης το βάδισμα μετά το γεύμα βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.  Μετά από το φαγητό, τα τρόφιμα πρέπει να διασπαστούν σε μορφές ενέργειας, για να χρησιμοποιηθούν από το σώμα. Αρκούν μόλις δέκα λεπτά περπάτημα, για να βελτιωθούν τα επίπεδα γλυκόζης σου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!