GOOD LIFE

Έρευνα αποκαλύπτει τα λάθη που κάνεις στα social media και χάνεις... δουλειές

Στην εποχή της απόλυτης κυριαρχίας των social media είναι λογικό και οι εργοδότες να "χρησιμοποιούν" τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιλέξουν προσωπικό και συνεργάτες και μια έρευνα αποκάλυψε ποια είναι τα λάθη που πολλοί κάνουν στις αναρτήσεις τους με αποτέλεσμα οι εργοδότες να μην τους επιλέγουν για κάποια θέση εργασίας.

Η έρευνα έγινε από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ, και οι ερευνητές εντόπισαν ποιες αναρτήσεις είναι αυτές που χτυπούν... καμπανάκι στους εργοδότες και τους managers, οι οποίοι πλέον εννοείται πως τσεκάρουν τα προφίλ στα social media των υποψηφίων για εργασία. Συγκεκριμένα, βάσει στατιστικών, το 2018, το 70% των εργοδοτών στις ΗΠΑ έλεγξε τα social media των υποψήφιων υπαλλήλων, πριν αποφασίσει να τους προσλάβει ή να τους καλέσει για συνέντευξη και σχεδόν το 60% “ακύρωσε” όσους δεν είχαν θετικό περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές οι άνθρωποι που μέσω των αναρτήσεων τους στα Μέσα κΟινωνικής Δικτύωσης, δείχνουν να επικεντρώνονται πολύ στον εαυτό τους ή έχουν την τάση να δημοσιεύουν συχνά ισχυρές απόψεις για αμφιλεγόμενα θέματα, είναι λιγότερο πιθανό να προσληφθούν.

Οι δημοσιεύσεις για το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά επίσης, αποτελούν (εύλογα) σοβαρή αιτία για να μη σε προσλάβουν σε μια δουλειά.


Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα

Συνολικά 436 managers από διαφορετικές εταιρίες συμμετείχαν στην έρευνα. Το 61% εργαζόταν στον τομέα της φιλοξενίας και το υπόλοιπο σε IT και στον κλάδο της υγείας.

Στον κάθε manager δόθηκε ένα υποθετικό σενάριο περιελάμβανε έναν πλασματικό υποψήφιο που τα πήγε πολύ καλά κατά τη διάρκεια μιας προσωπικής συνέντευξης, αλλά επίσης φαινόταν σαν να πηδάει από τη μια δουλειά στην άλλη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, κάθε manager εξέτασε 16 διαφορετικά Facebook profiles, που υποτίθεται ότι ανήκαν στον προαναφερθέντα υποψήφιο, και ζήτησαν να αξιολογήσουν την καταλληλότητά τους με βάση το προφίλ.

Κάθε ένα από τα 16 Facebook profiles, ανδρών η γυναικών, προωθούσε μια ισχυρή άποψη σε διάφορα ζητήματα, ζητήματα για τα ναρκωτικά και μια εγωκεντρική προδιάθεση.Ή και τα αντίθετα αυτών.

Αυτό που ουσιαστικά έδειξε η έρευνα, είναι ότι σε γενικές γραμμές οι managers δεν θα έπαιρναν στη δουλειά κάποιον που φαίνεται ιδιαίτερα εγωκεντρικός και επικεντρώνεται διαρκώς στον εαυτό του ενώ το ίδιο ισχύει και για κάποιον που έχει ισχυρή άποψη πάνω σε διάφορα ζητήματα ή κάνει αναφορές σε ναρκωτικά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!