GOOD LIFE

Μήπως περπατάς στις κυλιόμενες σκάλες; 6 λόγοι για να σταματήσεις να το κάνει;

Τις κυλιόμενες σκάλες τις συναντάμε πλέον παντού: σε καταστήματα, υπηρεσίες, σταθμούς, αεροδρόμια και σίγουρα διευκολύνουν και συχνά συντομεύουν τις μετακινήσεις ανθρώπων. Όμως κάποιοι συνηθίζουν όταν ανεβαίνουν σε κυλιόμενες να περπατάνε, ακόμα και να τρέχουν από βιασύνη. Αυτό όμως μάλλον είναι λάθος σύμφωνα με τις στατιστικές και σχετικές μελέτες και πειράματα. 

Ακολουθεί μια λίστα που είδαμε στο ipop.gr, με τους έξι λόγους για τους οποίους αυτή η συνήθεια δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Θα μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν περισσότεροι άνθρωποι

Ένα πείραμα που διεξήχθη το 2015 στο σταθμό Holborn αποκάλυψε ότι στις κυλιόμενες σκάλες που δεν περπατάνε οι άνθρωποι, θα μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν μέχρι και 30% περισσότεροι άνθρωποι κατά τις περιόδους αιχμής. Ένα άλλο πείραμα επιβεβαίωσε αυτό το εύρημα και ανακάλυψε ότι όταν χρησιμοποιούνται και οι δύο πλευρές της σκάλας από τον κόσμο, χωρίς αυτός να κινείται, η συμφόρηση μειώνεται.

Εξοικονομείς χρόνο σε βάρος άλλων

Έχει παρατηρηθεί ότι η ουρά για να χρησιμοποιήσεις μια κυλιόμενη σκάλα, αλλά και ο χρόνος που σε παίρνει σε αυτή μειώνονται σημαντικά, όταν δεν περπατάει κανένας. Έτσι, όταν κάποιος περπατάει στις κυλιόμενες σκάλες, ο υπόλοιπος κόσμος που περιμένει να τις χρησιμοποιήσει “τρώει” περισσότερο χρόνο και ταλαιπωρείται παραπάνω.

Δεν είναι ασφαλές

Ατυχήματα μπορούν να συμβούν όταν έχεις να ανεβοκατέβεις σκαλοπάτια κι όταν μάλιστα αυτά κινούνται. Ένας εκπρόσωπος μιας εταιρείας για κυλιόμενες σκάλες δήλωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν σε ύψος 18 εκατοστών. Τα βήματα των κυλιόμενων κλιμάκων είναι γενικά ύψος 21,5 cm και η διαφορά αυτή αυξάνει τον κίνδυνο πτώσης.

Δεν είναι βολικό για άτομα που έχουν αποσκευές ή παιδιά

Αυτοί που ταξιδεύουν με αποσκευές ή που έχουν μικρά παιδιά χρειάζονται περισσότερο χώρο. Όταν, όμως, εσύ τρέχεις στις σκάλες ή τις περπατάς γρήγορα υπάρχει κίνδυνος να συμβούν ατυχήματα.

Ακουμπάς σε άλλους

Όταν περπατάς στις σκάλες πλάι σε αυτούς που στέκονται όρθιοι είναι λογικό να τους ακουμπάς από την μία σου πλευρά, πράγμα που δεν είναι ωραίο ούτε για αυτούς ούτε για σένα, ενώ γεμίζεις και περισσότερα μικρόβια. Επίσης, καλό θα ήταν, αν έχεις αυτή τη συνήθεια, να προσέχεις τα προσωπικά σου αντικείμενα, γιατί δεν ξέρεις πόσο “καλοί” είναι οι άνθρωποι αυτοί δίπλα σου.

Ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία να χαλαρώσεις

Ζώντας σε γρήγορους ρυθμούς, είναι καλό με κάθε ευκαιρία να χαλαρώνουμε. Φυσικά και δεν θα χαλαρώσεις στις κυλιόμενες, όμως δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να πάρει μια ανάσα και να παρατηρήσει τον κόσμο γύρω του.

Αν, από την άλλη, βιάζεσαι τόσο πολύ, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις τις κανονικές σκάλες!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!