GOOD LIFE

Τέτοιου στυλ γραφεία, πιθανά δεν θα υπάρχουν στο μέλλον

Τα λεγόμενα open space γραφεία, δηλαδή τα κοινά γραφεία σε εταιρικούς χώρους, χωρίς διαχωριστικά και τοίχους, είχαν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς έρευνες έδειχναν πως βελτίωναν την αποδοτικότητα των υπαλλήλων και βελτίωναν το εργασιακό κλίμα συνεργασίας, ωστόσο ο κορωνοϊός, μάλλον θα σημάνει το τέλος τους!

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι New York Times, ο κορονοϊός είναι πολύ πιθανό να φέρει το τέλος στα open space γραφεία και να επιστρέψουμε στην εποχή των μικρών κλειστών γραφείων.

Κι όλα αυτά ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι συχνά χρειάζονται περισσότερη ησυχία και ιδιωτικότητα.

Στόχος σε όλες τις εταιρείες είναι η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων με μέτρα προστασίας που περιλαμβάνουν μάσκες, αντισηπτικά πάνω στα γραφεία, καθαρισμό των κλιματιστικών συστημάτων (και τη ρύθμιση της ροής του αέρα μακριά από τα γραφεία), καλό φυσικό αερισμό των χώρων με ανοιχτά παράθυρα, αλλά και κάποιες πιο δομικές αλλαγές που θα δώσουν μεγαλύτερη αίσθηση της ασφάλειας.

Μία μελέτη του 2016, με ανάλυση πάνω σε έρευνες για τη γρίπη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου το 16% της μετάδοσης των ιών της γρίπης συμβαίνει στα γραφεία, από τους άρρωστους στους υγιείς συναδέλφους τους.

Μία άλλη μελέτη συμπέρανε ότι ένας αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού της μετάδοσης στα γραφεία είναι να ενθαρρύνονται οι άρρωστοι εργαζόμενοι να μένουν σπίτι τους με άδεια ασθενείας.

Σύμφωνα με την επιδημιολόγο δρ Λάιζα Γουίνστον του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, ένα άλλο μέτρο πρόληψης είναι απλά «να υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι μέσα στον χώρο εργασίας» σε πιο μόνιμη βάση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!