GOOD LIFE

Τα 3 tips για να μην πεινάτε διαρκώς αν έχετε αρχίσει κάποια δίαιτα

Στατιστικές έρευνες, έχουν δείξει πως στις αρχές του καλοκαιριού και στις αρχές του έτους, εκατομμύρια άνθρωποι αποφασίζουν να ξεκινήσουν κάποια νέα δίαιτα. Και φέτος που η αρχή του καλοκαιριού συμπίπτει με το σταδιακό τέλος της καραντίνας (μια εποχή που πολλοί...  έβαλαν κιλά) αυτός ο αριθμός έχει σίγουρα μεγαλώσει. Όμως πολλοί όταν ξεκινούν μια δίαιτα έρχονται αντιμέτωποι με το διαρκές αίσθημα της πείνας.

Το πρώτο που θα πρέπει να ξέρετε, πριν αρχίσετε οποιαδήποτε δίαιτα, είναι πως πρέπει να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού και να συζητήσετε το θέμα της οποιαδήποτε αλλαγής στη διατροφή σας και με κάποιο γιατρό, που πιθανά θα σας πει αν μια δίαιτα, μπορεί να προκαλέσει τυχόν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού σας με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να αποφεύγετε πάντα τις δίαιτες - express, που θεωρούνται ακόμα και επικίνδυνες.


Για να μπορέσετε να τηρήσετε τη δίαιτα που επιλέξατε, και να μειώσετε το αίσθημα της πείνας, καλό είναι να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συμβουλές.

Τρώτε τις σωστές ποσότητες φαγητού
Μην βιάζεστε να αδυνατίσετε κάνοντας δίαιτες στέρησης ή καταναλώνοντας μικρότερες ποσότητες τροφίμων ακόμα και από αυτές που αναφέρει η όποια δίαιτα επιλέξατε.. Δώστε χρόνο στον οργανισμό σας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Αν δεν το κάνετε, το πιο πιθανό είναι να καταφέρετε να χάσετε βάρος και τελικά να ξαναπάρετε τα κιλά σας και μάλιστα στο διπλάσιο…

Μην παραλείπετε τις φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού οπότε στην αρχή της ημέρας με το πρωινό σας ή ανάμεσα στα γεύματα φροντίστε να καταναλώνετε τροφές όπως βρώμη, φρούτα και λαχανικά.

Τρώτε αργά
Ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να λάβει το μήνυμα ότι δεν πεινάτε πια. Οπότε καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να τρώτε με αργό ρυθμό. Επίσης, καλό είναι να μασάτε την τροφή σας σωστά και να μην τρώτε λαίμαργα και βιαστικά γιατί το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με γαστρεντερικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!