GOOD LIFE

Αυτή η "υγιεινή" τροφή είναι και η πιο "τοξική" τροφή σε όλο τον κόσμο

Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής, τονίζουν κάθε φορά, τη σημασία που έχουν οι τροφές με τα λεγόμενα "καλά λιπαρά" όπως είναι τα Ω3 λιπαρά, που βρίσκουμε στα ψάρια, τα Ω9 λιπαρά που βρίσκουμε σε ξηρούς καρπούς και κάποια φρούτα  και τα Ω6 λιπαρά που υπάρχουν σε φυτικά έλαια και σπόρους.

Μια από τις πιο γνωστές πηγές καλών λιπαρών (δηλαδή ακόρεστων λιπαρών), που θωρακίζουν την υγεία της καρδιάς, του ανοσοποιητικού και γενικά θεωρούνται απαραίτητα στην υγιεινή διατροφή, είναι και ο σολομός.


Ο σολομός, όχι μόνο έχει λίγες σχετικά θερμίδες (και για αυτό τον προτιμούν όσοι κάνουν δίαιτα) αλλά επιβεβαιωμένα, είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά και η τακτική κατανάλωση σολομού έχει σημαντικά οφέλη για την καρδιά, το δέρμα, το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο.

Ωστόσο, αυτή η τροφή, παράλληλα έχει την αρνητική πρωτιά της πιο τοξικής τροφής στον κόσμο.

Συγκεκριμένα  Ο σολομός ιχθυοτροφείου είναι σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος το πιο τοξικό ψάρι.

Αυτός είναι και ο λόγος που συνίσταται από την EPA να μην καταναλώνεται από τις ευαίσθητες ομάδες ατόμων, δηλαδή από έγκυες και μικρά παιδιά. Τι γίνεται, όμως, με όλους τους υπόλοιπους; Μπορούμε να τον τρώμε άφοβα;

Η τοξικότητά του έχει να κάνει με τις τροφές που καταναλώνει οι οποίες μπορεί να είναι πουλερικά, χοιρινό, καλαμπόκι και αντιβιοτικά. Οι έρευνες έδειξαν ότι τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης προέρχονται από διοξίνες και από συνδυασμό φαρμάκων και επικίνδυνων χημικών ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε παλαιότερη έρευνα, μάλιστα, είχε αποδειχτεί πως ο σολομός ιχθυοτροφείου από τη Σκωτία και τις Νήσους Φερόε είναι ο πιο επικίνδυνος στον κόσμο.

Η λύση είναι να προτιμήσεις άγριο σολομό Αλάσκας και να αποφύγεις οτιδήποτε γράφει “Ατλαντικού” γιατί είναι σίγουρα ιχθυοτροφείου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!