GOOD LIFE

Τι να τρώτε και τι να μην τρώτε για να απολαμβάνετε περισσότερο το σεξ

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, πλέον αποδέχεται πως η διατροφή επηρεάζει άμεσα τη συνολική υγεία του ανθρώπινου οργανισμού και φυσικά οι τροφές μπορούν να αλλάξουν σημαντικά και τη σεξουαλική υγεία μας.

Είναι γνωστό πως κάποιες τροφές θεωρούνται πως έχουν αφροδισιακή δράση ή βοηθούν στην απομάκρυνση του κινδύνου εμφάνισης σεξουαλικών προβλημάτων υγείας όπως οι στυτικές δυσλειτουργίες στους άνδρες. 
Ποιες όμως τροφές τελικά συνδέονται άμεσα με το "καλό σεξ" και ποιες πρέπει να αποφεύγουμε;

Το Lifesum, μια δημοφιλής εφαρμογή παρακολούθησης της υγείας ανέλυσε τα δεδομένα των χρηστών για να ερευνήσει ποια τρόφιμα ήταν τα πιο δημοφιλή για κατανάλωση πριν και μετά το σεξ (μέσα σε δύο ώρες ή λιγότερο). Τα στοιχεία προέρχονταν από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τα 2.563 τρόφιμα που αναλύθηκαν, η σοκολάτα ήταν η πιο δημοφιλής. Τα επόμενα πιο δημοφιλή τρόφιμα ήταν, με τη σειρά:

  • Ντομάτες
  • Ψωμί
  • Μήλα
  • Πατάτες
  • Καφές
  • Μπανάνες
  • Κρασί
  • Τυρί
  • Φράουλες

Μετά το σεξ, λοιπόν, οι άνθρωποι στα περισσότερα μέρη στο δυτικό κόσμο απολάμβαναν τα ίδια τρόφιμα. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το νερό αντικατέστησε το κρασί. Η Frida Harju, διατροφολόγος στο Lifesum, λέει ότι δεν εξεπλάγη από τα ευρήματα. Τόσο η σοκολάτα όσο και οι ντομάτες είναι βολικά σνακ και πλούσια σε ορμόνες και βιταμίνες.

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιανταμίδη και φαινυλαιθυλαμίνη, δύο συστατικά που απελευθερώνουν τις ορμόνες της ευτυχίας, γνωστές ως ενδορφίνες, ωστόσο, τα ενεργειακά οφέλη της είναι βραχύβια.

Είναι ενδιαφέρον ότι 4 από τα 10 τρόφιμα που έχουν εντοπιστεί ότι καταναλώνονται πριν και μετά το σεξ είναι γνωστά ως αφροδισιακά (σοκολάτα, πατάτες, καφές και μπανάνες). Αλλά, πιθανότατα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα τρώνε με την πρόθεση να προωθήσουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Τι πρέπει λοιπόν να τρώμε;

Ενώ η επιστημονική συσχέτιση πίσω από τους αφροδισιακές τροφές που διεγείρουν τη λίμπιντο είναι αδύναμη, αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι μια υγιεινή διατροφή συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας και γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Οι επιστήμονες λένε ότι υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Μπορούν να το κάνουν κρατώντας την καρδιά σας υγιή και αντλώντας αίμα στα σωστά σημεία.


Οι διατροφολόγοι της δημοφιλούς ιστοσελίδας Your Food as Medicine συνιστούν την ενσωμάτωση των παρακάτω πέντε τροφίμων στην καθημερινή σας ρουτίνα για να αισθάνεστε καλά και ακμαίοι στην κρεβατοκάμαρα.

1.Λιναρόσπορος

Αυτή η υπερτροφή είναι γνωστή για τις πλούσιες αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και για την αύξηση της ροής του αίματος στα γεννητικά όργανα. Ο λιναρόσπορος περιέχει λιγνάνες. Πρόκειται για ουσίες που μοιάζουν με οιστρογόνα και έχουν αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ο λιναρόσπορος είναι επίσης μια καλή πηγή:

♦ Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Τα εν λόγω λιπαρά βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία, κι αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για τη λίμπιντο.

♦ L-Αργινίνη. Το εν λόγω αμινοξύ μπορεί να ενισχύσει τη ροή του αίματος και να κρατήσει το σπέρμα υγιές.

Βάλτε το λιναρόσπορο στη διατροφή σας

♦ Πασπαλίστε 2 κουταλάκια του γλυκού στο μπολ του πρωινού σας.
♦ Προσθέστε μια κουταλιά στο smoothie σας
♦ Ρίξτε μια κουταλιά στα ζύμη όταν πλάθετε τα μπιφτέκια σας.
♦ Πασπαλίστε με λιναρόσπορο τις σαλάτες σας.

2. Στρείδια

Αυτό το ντελικάτο θαλασσινό είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο για τη σεξουαλική ωρίμανση. Ο ψευδάργυρος βοηθά το σώμα να παράγει τεστοστερόνη, μια ορμόνη που συνδέεται με τη σεξουαλική επιθυμία. Βοηθά επίσης να συνθέσει τις ορμόνες του θυρεοειδούς, που είναι απαραίτητες για να έχουμε ενέργεια.
Όπως καταλαβαίνετε τα στρείδια περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που είναι κρίσιμα για τη σεξουαλική λειτουργία. Φυσικά, δεν μπορείτε να περιμένετε άμεσα αποτελέσματα μόνο με την κατανάλωση λίγων στρειδιών.

3. Σπόροι κολοκύθας

ΟΙ κολοκυθόσποροι, , όπως και τα στρείδια, περιέχουν ψευδάργυρο ενώ αποτελούν επίσης μια σπουδαία πηγή μαγνησίου. Περιέχουν αντιοξειδωτικά, αντιυπερτασικά και καρδιοπροστατευτικά θρεπτικά συστατικά, όλα απαραίτητα για τη βέλτιστη σεξουαλική υγεία..

Ανακεφαλαιώνοντας να θυμάστε: Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε:

Σίδηρο, απαραίτητο για να αισθάνεστε ενέρφεια
Ψευδάργυρο, που σχετίζεται με την ενίσχυση της ανοσίας
Μαγνήσιο, απαραίτητο για χαλάρωση

4. Σπόροι ροδιού

Οι σπόροι του ροδιού είναι πλούσιοι σε: [rodi-kokkino]
-Πολυφαινόλες, που μπορούν να προστατεύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αυξήσουν την καλή διάθεση
-Μικροθρεπτικά συστατικά, τα οποία παρέχουν τις δομικές μονάδες για την παραγωγή ορμονών φύλου
-Φλαβόνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία της στύσης
-Βιταμίνη C, η οποία μειώνει το στρες και σας δίνει αντοχή

5. Αβοκάντο

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η λέξη ‘αβοκάντο’ προέρχεται από μια λέξη των Αζτέκων που σημαίνει ‘όρχεις’. Διασκεδάζοντας την ιστορία, τα αβοκάντο είναι πραγματικά καλά για τους όρχεις και το σπέρμα. Είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε είναι ένα βασικό αντιοξειδωτικό που διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας πιθανώς τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις. Μπορεί επίσης να μειώσει τις βλάβες του DNA του σπέρματος

Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε:

♦ Βιταμίνη Β-6, η οποία βοηθά στην ισορροπία του νευρικού συστήματος

♦ Κάλιο, το οποίο ενισχύει τη λίμπιντο και την ενέργεια
♦ Μονοακόρεστο ελαϊκό οξύ, το οποίο υποστηρίζει την κυκλοφορία και κάνει καλό στην καρδιά.

Επειδή, η βιταμίνη Ε είναι πολύ ευαίσθητη στη θερμότητα και το οξυγόνο, είναι καλύτερο να τρώτε τα αβοκάντο σας ωμά. Αποφύγετε το τηγάνισμα, ή άλλο τύπο μαγειρέματος γιατί μειώνεται η θρεπτική τους αξία.

Αποφύγετε τυρί και ψωμί

Το τυρί και το ψωμί δεν αφομοιώνονται καλά από το σώμα. Έχουν υψηλά νούμερα σε FODMAP (ζυμώσιμοι ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες). Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν αέρια ή κράμπες – ίσως ακόμα και κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Ακόμη, περιορίστε τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη καθώς και την κατανάλωση λίπους στη διατροφή σας για να διατηρήσετε τη ροή του αίματος δυνατή και το κυκλοφορικό σας υγιές.

Η μεσογειακή διατροφή βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία

Μια έρευνα έδειξε ότι όσοι προτιμούν μια διατροφή που αποτελείται από καρύδια, ψάρι με υψηλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φρούτα και λαχανικά αισθάνονται πιο δραστήριοι στις καθημερινές τους υποχρεώσεις αλλά και στο κρεβάτι τους. Η απόλαυση μιας υγιούς σεξουαλικής όρεξης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες – ειδικά έχοντας επίγνωση του τρόπου με τον οποίο φροντίζετε τον εαυτό σας, μέσα και έξω από την κουζίνα….

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!