GOOD LIFE

Οι 20 συμβουλές που βοηθούν στο να μην ξαναπάρετε κιλά

Αρκετοί είναι αυτοί που την περίοδο των διακοπών καταφέρνουν να χάσουν αρκετά κιλά, καθώς η έντονη σωματική δραστηριότητα (κολύμπι, σπορ, βόλτες, χορός κ.λπ) βοηθούν στο αδυνάτισμα. Όμως το δύσκολο είναι να διατηρήσει κανείς μια απώλεια κιλών.

Δυστυχώς, μόνο το 1/3 όσων έχασαν κιλά κατάφερνουν να διατηρήσουν το νέο βάρος τους. Για πολλούς αυτό μοιάζει ακόμη πιο δύσκολο καθώς απαιτεί να ξεχάσουν τις  συνήθειες που τους έκαναν να πάρουν όλα αυτά τα κιλά. Η μόνιμη απώλεια βάρους απαιτεί υγιεινή διατροφή, άσκηση και συνολική αλλαγή τρόπου ζωής.
Στο itrofi.gr διαβάσαμε μια λίστα με τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μη δείτε τα κιλά στη ζυγαριά σας να αυξάνονται και πάλι.

  1. Τρώτε οργανωμένα γεύματα και snacks. Έτσι δεν θα νοιώσετε ότι λιμοκτονείτε και δεν θα καταβροχθίζετε ο,τι βρίσκεται μπροστά σας. Αν μάθετε να σημειώνετε επίσης αυτά που τρώτε, γρήγορα θα καταλάβετε τι κάνετε λάθος. Προσχεδιάστε τα γεύματά σας και έχετε πάντα λαχανικά στον καταψύκτη για μια γρήγορη και υγιεινή λύση μαγειρέματος. 30 γρ. φυτικών ινών καθημερινά, περισσότερες άπαχες πρωτεΐνες και μονοακόρεστα λιπαρά θα σας βοηθήσουν να νοιώθετε χορτάτοι αλλά και να χάσετε βάρος. Μην ξεχνάτε τα φλαβονοειδή. Τροφές όπως οι μπανάνες, οι φράουλες, τα σταφύλια, τα αχλάδια, τα κρεμμύδια, οι πιπεριές και το σέλερυ κρατούν μακριά τις φλεγμονές και αποτρέπουν την απορρόφηση λίπους. Έχετε πάντα κοντά σας κάτι υγιεινό για να τσιμπολογήσετε, αν χρειαστεί: ένα μήλο, λίγα sticks λαχανικών ή 4-5 ωμούς ξηρούς καρπούς. 
  2. Ξεκόψτε από οτιδήποτε υγρό δεν είναι νερό, καφές ή τσάι και περιορίστε στο ελάχιστο την κατανάλωση κρασιού. Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι τα αλκοολούχα συνήθως συνδυάζονται με ανθυγιεινά snacks.
  3. Μην ξεχνάτε τα γαλακτοκομικά. Σας προσφέρουν ασβέστιο και βιταμίνη D, συστατικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό ενώ η ορμόνη καλσιτριόλη δυναμώνει τα οστά και συμβάλει στο κάψιμο περισσότερου σωματικού λίπους. 
  4. Αποφεύγετε να πηγαίνετε για ψώνια όταν πεινάτε και θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά ή να τα διατηρήσουμε.  Τρώμε εξίσου υγιεινά όλες τις ημέρες.
  5. Προσέχουμε την κρυμμένη ζάχαρη στις τροφές και προτιμάμε τους σύνθετους υδατάνθρακες από τους απλούς.
  6. Προσπαθήστε να καταναλώνετε όσο το δυνατόν λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και προτιμήστε να μαγειρεύετε περισσότερα λαχανικά, όσπρια και ψάρια. Χρησιμοποιήστε πολλά μπαχαρικά που θα προσθέσουν γεύση στο φαγητό σας.
  7. Συνδυάστε φρούτα με πρωτεΐνες για ένα πιο χορταστικό και υγιεινό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε π.χ. ένα μήλο με ένα ποτήρι γάλα ή μισό αβοκάντο με μια κουταλιά τυρί cottage.
  8. Βάλτε τις σούπες στη ζωή σας. Είναι το τέλειο ορεκτικό καθώς σας κάνει να φάτε λιγότερο από το κυρίως φαγητό. 
  9. Συνηθίστε τις μικρές μερίδες και τα μικρά πιάτα όταν σερβίρετε το φαγητό σας. Τρώτε αργά και με μικρές μπουκιές και μην βάζετε πιατέλες με έξτρα φαγητό στο τραπέζι.
  10. Ανακαλύψτε την άσκηση. Όλα βοηθούν: από το να σηκώνεστε από το γραφείο σας κάθε μισή ώρα και να κάνετε λίγα βήματα, να αφήνετε το αυτοκίνητο πιο μακριά από την είσοδο του σπιτιού σας, να προτιμάτε τις σκάλες από το ασανσέρ, να περπατάτε μισή ώρα κάθε μέρα έξω ακούγοντας την αγαπημένη σας  μουσική ή παρέα με κάποιο φίλο σας, μέχρι το να πάτε -επιτέλους- σε κάποιο γυμναστήριο. Θυμηθείτε ότι οι ειδικοί συστήνουν πρωϊνή άσκηση για καλύτερα αποτελέσματα και αν είναι δυνατόν, διαλειμματική  έντονη προπόνηση και βάρη για κάψιμο λίπους. Και μην ξεχνάτε: το ότι γυμναστήκατε μισή ή μια ώρα δεν σημαίνει ότι την υπόλοιπη ημέρα, δεν κάνετε απολύτως τίποτε ή τρώτε τα πάντα.
  11. Βάλτε στη ζωή σας ανθρώπους που ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε και να διατηρήσετε το στόχο σας. Το να βγαίνετε για burgers και μπύρα με τους φίλους σας δεν είναι η μόνη ευχάριστη έξοδος.
  12. Μην χαζεύετε με τις ώρες φωτογραφίες φαγητών και γλυκών που είναι θερμιδικές βόμβες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  13. Μην τρώτε όταν είστε αγχωμένοι . Η ορμόνη του stress κορτιζόλη σας κάνει να πεινάτε και να κάνετε ανθυγιεινές επιλογές. Επίσης τρώτε τα γεύματά σας χωρίς να σας αποσπά την προσοχή  η τηλεόραση ή ο υπολογιστής σας.
  14. Ο καλός βραδινός ύπνος μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη, κατάθλιψη και άγχος.
  15. Μη φοβάστε τη ζυγαριά, λέει την αλήθεια αλλά μας προειδοποιεί ταυτόχρονα όταν το έχουμε παρακάνει. 
  16. Μειώστε το θερμοστάτη του καλοριφέρ. Το σώμα καίει θερμίδες όταν προσπαθεί να παραμείνει ζεστό. 
  17. Μασάτε τσίχλα.  Γλυτώνετε μέχρι και 68 θερμίδες την ημέρα.
  18. Μην φοράτε φαρδιά ρούχα. Μια  ζώνη στη μέση θα σας θυμίζει το στόχο σας.
  19. Πίνετε ένα ποτήρι κρύο νερό πριν από κάθε γεύμα.
  20. Ελέγξτε τα φάρμακα που παίρνετε σε μόνιμη βάση. Η αύξηση βάρους είναι συχνή παρενέργεια κάποιων φαρμακευτικών σκευασμάτων όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα φάρμακα για τον διαβήτη ή την πίεση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!