GOOD LIFE

Έρευνα εξηγεί γιατί κάποια ζευγάρια αμέσως νιώθουν ερωτική έλξη

Η επιστήμη εδώ και χρόνια προσπαθεί να εντοπίσει τι είναι αυτό που προκαλεί την ερωτική έλξη και η απάντηση τελικά ίσως βρίσκεται στα γονίδια.

Κάποιοι πιστεύουν στον κεραυνοβόλο έρωτα, άλλοι λένε πως παράγοντες όπως η εξωτερική εμφάνιση ή στοιχεία του χαρακτήρα και προτιμήσεις, είναι αυτά που τους έλκουν στο ταίρι τους, ενώ συχνά ακούμε κάποιους να μιλούν ακόμα και για ζωώδη ερωτική έλξη που έχουν βιώσει ή πως τα αντίθετα έλκονται.


Όλα αυτά, πιθανά ερμηνεύονται με βάση τα ευρήματα μιας έρευνας.
 

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature, η δυνατή αυτή έλξη που μπορεί να αισθανθείς για κάποιον  σχετίζεται απλά με το γενετικό σας κώδικα.

Και εξηγούμε: Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικό τους μείζον σύμπλεγμα ιστοσυμβατότητας (HLA), το οποίο βοηθάει το ανοσοποιητικό να διαφοροποιηθεί μεταξύ των δικών του κυττάρων και εκείνων που ανήκουν σε ανεπιθύμητους ιούς και βακτήρια. Αυτό όμως, μπορεί να παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την ερωτική έλξη.

Οι ερευνητές μελέτησαν το «πατρόν» της έλξης σε 254 ζευγάρια και κατέληξαν στο ότι τα ζευγάρια με διαφορετικά συμπλέγματα ιστοσυμβατότητας είχαν μεγαλύτερη ερωτική έλξη, συμπεραίνοντας ότι τα γονίδια σου είναι εκείνα που «αποφασίζουν» πόσο πολύ ελκύεσαι από  τον/τη σύντροφο σου.

Σε αυτό ίσως οφείλεται και το ότι έχεις τρομερή αδυναμία και στη μυρωδιά της συντρόφου σου. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα περισσότερα ζευγάρια έλκονταν περισσότερο στη μυρωδιά του συντρόφου τους όταν τα συμπλέγματα ιστοσυμβατότητας τους ήταν διαφορετικά και είδαν συσχετισμούς και με τα ζώα

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν δύο ζώα με διαφορετικά MHC (η ζωϊκή εκδοχή του δικού μας συμπλέγματος ιστοσυμβατότητας) αγαπηθούν πολύ και αναμείξουν τα σωματικά τους υγρά, το μωρό τους θα γεννηθεί με ένα πάρα πολύ δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!