GOOD LIFE

Έρευνα επιβεβαιώνει πως ένα φρούτο σε βοηθά να κάψεις λίπος

Τα φρούτα πρωταγωνιστούν σε όλες τις δίαιτες και τις προτάσεις υγιεινής διατροφής, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά και ωφέλιμα στοιχεία όπως οι βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία, βοηθούν στη μείωση της πείνας αυξάνοντας την αίσθηση του κορεσμού και δεν έχουν υπερβολικά πολλές θερμίδες. Όμως ειδικά ένα φρούτο, θεωρείται ιδανικό για απώλεια βάρους και λίπους και το επιβεβαιώνει και η επιστήμη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Τμήματος Θρεπτικών Επιστημών και Τοξικολογίας του πανεπιστημίου Berkeley, το φρούτο αυτό «εξουδετερώνει» τα λιπαρά φαγητά, είναι το γκρέιπφρουτ.

Η έρευνα που οδήγησε σε αυτά τα συμπεράσματα έγινε σε ποντίκια, τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία επί 100 ημέρες λάμβανε μαζί με τα λιπαρά γεύματα που κατανάλωνε, νερό, ενώ η άλλη χυμό γκρέιπφρουτ μαζί με νερό. Όπως αποδείχτηκε, η δεύτερη ομάδα κατέληξε να έχει 18% λιγότερο βάρος, ενώ παράλληλα παρουσίασε σπουδαία πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα της σε σύγκριση με την πρώτη. Ωστόσο στα ποντίκια που δεν κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα λιπαρών δεν παρατηρήθηκαν τα ίδια αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, δεν είχαν σημαντική απώλεια βάρους.

Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, το γκρέιπφρουτ βοηθά το αδυνάτισμα μόνο μετά την κατανάλωση λιπαρών. 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!