GOOD LIFE

Γκέτες λαιμών: Το αξεσουάρ που έγινε μόδα λόγω της πανδημίας

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει και η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο δεν δείχνει να κοπάζει, αλλά όλοι οι επιστήμονες μιλούν για ένα νέο μεγάλο κύμα που σαρώνει όλο τον πλανήτη, ένα αξεσουάρ αναδεικνύεται σε hot fashion trend.

Ο λόγος για τις γκέτες λαιμών (Neck gaiters) ένα αξεσουάρ που ήταν δημοφιλές για χρόνια κυρίως στους αθλητές και ειδικά σε όσους γυμνάζονταν ή προπονούνταν σε εξωτερικούς χώρους για να τους προστατεύει από το κρύο, τον αέρα, τη σκόνη κ.λπ.


Πρόκειται για υφασμάτινα... κολάρα, που θυμίζουν ένα μεγάλο γιακά ζιβάγκο και μπορούν να καλύψουν από τη μύτη μέχρι και το στέρνο.


Αυτές οι γκέτες έγιναν ξαφνικά δημοφιλείς ως εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να φορούν τις κλασικές προστατευτικές μάσκες.

 

Είναι όμως όντως χρήσιμες ως μέτρο προστασίας κατά της διασποράς του ιού;


Αρχικά, όπως αναφέρει το popsugar,com, μια έρευνα, έλεγε πως οι γκέτες λαιμών δεν συγκρίνονται με τις μάσκες και πως δεν παρέχουν την ίδια προστασία.


Ωστόσο μια νέα δεύτερη επιστημονική μελέτη, ήρθε να αναθεωρήσει αυτή την αρχική εκτίμηση και να πει πως όντως οι γκέτες λαιμών (υπό προϋποθέσεις) παρέχουν κάποια προστασία καθώς μειώνουν σημαντικά τη μετάδοση μικροβίων, αλλά επιμένουν πως δεν είναι εξίσου αποτελεσματικές όσο οι ειδικές μάσκες.


Βέβαια κάποιοι, ειδικά οι γονείς, λένε πως οι γκέτες λαιμών είναι πολύ βολικές για τα παιδιά, αφού τις φορούν με μεγαλύτερη ευκολία.


Το άρθρο του PopSugar παραθέτει τις συμβουλές μιας σειράς Αμερικανών επιστημόνων σχετικά με τις γκέτες λαιμών οι οποίοι όλοι λένε πως αν κάποιος τις επιλέξει θα πρέπει να βεβαιωθεί πως είναι φτιαγμένες από "χοντρό" ύφασμα με παχιά πλέξη και μάλιστα τονίζουν πως καλό είναι κάποιος να φορά μάσκα πάνω από τις γκέτες λαιμών για να είναι βέβαιος πως προστατεύει τους γύρω του από τη νόσο Covid 19.

 


Όπως και να χει, η αγορά έχει ξαφνικά γεμίσει με γκέτες λαιμού που απευθύνονται σε όλους.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!