GOOD LIFE

Face mapping: Τι μαρτυρούν τα σημάδια στο πρόσωπο σύμφωνα με την κινεζική ιατρική

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, το πρόσωπό μας αποτελεί... καθρέφτη της συνολικής υγείας μας και αν σε αυτό εμφανίζονται σπυράκια, δυσχρωμίες, εξανθήματα ή άλλα προβλήματα, αυτό αντικατοπτρίζει την παρουσία συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας.

Ο Κινέζικος χάρτης προσώπου ή Face mapping, προέρχεται από την κινέζικη ιατρική όπου μας διδάσκει ότι κάθε περιοχή του προσώπου μας σχετίζεται με συγκεκριμένα όργανα του σώματος μας. Όταν κάποιο από αυτά βρίσκεται σε ανισορροπία τότε εκδηλώνεται στο πρόσωπο μας είτε με την εμφάνιση ακμής, εξανθημάτων είτε με την αλλαγή χρώματος του δέρματος μας.

ΜΕΤΩΠΟ: Τα σπυράκια που εμφανίζονται στο σημείο αυτό σχετίζονται με προβλήματα του πεπτικού συστήματος και της ουροδόχου κύστης. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση λιπαρών τροφών που οδηγούν στην αργή πέψη, στην έλλειψη ύπνου, στην μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και στην παρουσία του άγχους.

ΜΕΣΟΦΡΥΟ: Το σημείο αυτό σχετίζεται με το συκώτι το οποίο απομακρύνει τις τοξίνες που προσλαμβάνουμε από τις τροφές. Όταν καταναλώνουμε πολύ κρέας ή γαλακτοκομικά προϊοντα το στομάχι υπερφορτώνεται και δεν ξεκουράζεται όσο θα έπρεπε.

ΦΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ: Τα σημεία αυτά αντιστοιχούν στην καρδιά. Δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, κακή κυκλοφορία του αίματος, υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε αυτήν την περιοχή του προσώπου.

ΜΑΤΙΑ: Αποτελούν το παράθυρο της υγείας του σώματος καθώς αυτά σχετίζονται με τα νεφρά. Οι μαύροι κύκλοι που εμφανίζονται συχνά κάτω από τα μάτια είναι αίτιο της κακής κυκλοφορίας του αίματος, της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, του καπνίσματος ενώ η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται με την αφυδάτωση.

ΜΑΓΟΥΛΑ: Μας δίνουν μια σύντομη εικόνα του αναπνευστικού συστήματος και τι συμβαίνει σ’ αυτό. Αυτή η περιοχή σχετίζεται με τους πνεύμονες και τα νεφρά. Οι καπνιστές ή οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες εμφανίζουν σπασμένα τριχοειδή αγγεία ή κυκλοφοριακή συμφόρηση  σε αυτή την περιοχή. Επίσης το ανθυγιεινό φαγητό, η συνολική κατανάλωση ζάχαρης και το στρες αποτελούν αίτια επιδείνωσης της κατάστασης.

ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΙΓΟΥΝΙ: Τα πικάντικα φαγητά, η ζάχαρη, το αλκοόλ και η καφεϊνη προκαλούν προβλήματα στις περιοχές αυτές οι οποίες σχετίζονται με το στομάχι. Επίσης το στρες και το ξενύχτι μπορεί να οδηγήσουν σε ανισορροπία.

ΣΑΓΟΝΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟΣ: Με βάση τον χάρτη του προσώπου οι περιοχές αυτές σχετίζονται με τα γεννητικό σύστημα. Όταν οι ορμόνες βρίσκονται σε ανισορροπία κυρίως στις γυναίκες κατά την διάρκεια της περιόδους τους εμφανίζονται σπυράκια στα σημεία αυτά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!