GOOD LIFE

Αυτά είναι σύμφωνα με έρευνα τα 10 πιο αποτελεσματικά fitness trends της χρονιάς

Σύμφωνα με έρευνα του GolfSupport.com, το 2021 θα είναι η χρονιά που θα δούμε να γίνονται απόλυτα δημοφιλή τα ακόλουθα trends στην προπόνηση και τη γυμναστική και όπως θα δείτε, τα περισσότερα από αυτά, είναι workouts που μπορείς να κάνεις και στο σπίτι.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως λόγω της πανδημίας, εκτός από τα ακόλουθα, μεγάλο fitness trend αποτελεί και το online training δηλαδή η προπόνηση μέσω Διαδικτύου.

Σταθερό Ποδήλατο

Μόνο 30 λεπτά άσκησης σε σταθερό ποδήλατο μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις έως 350 θερμίδες. Όπως εξηγεί ο Elliot Hasoon, "το σταθερό ποδήλατο, είναι μία φανταστική μορφή αερόβιας άσκησης που μπορεί να σου προσφέρει μεγάλη ποικιλία, καθώς μπορείς να εστιάσεις στη μυική αντοχή, τη δύναμη ή την ταχύτητα και να διαφοροποιήσεις την ένταση ανάλογα με το επίπεδό σου. Επίσης, είναι ιδανική για όσους υποφέρουν από τραυματισμούς στα γόνατα, καθώς δεν τα επιβαρύνει ιδιαίτερα".

Μουάι Τάι & Ασκήσεις με Kettlebell 

Τη δεύτερη θέση, καταλαμβάνουν από κοινού το Μουάι Τάι και οι ασκήσεις με kettlebell, που θα σε βοηθήσουν να κάψεις έως 320 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά. Το πρώτο, είναι ένας τέλειος τρόπος για να βελτιώσεις την ευεξία, τη μυική αντοχή και τις δεξιότητες συντονισμού σου και είναι ιδανικό αν ο σκοπός σου είναι να χάσεις σωματικό λίπος, να χτίσεις μύες και να μάθεις μία τέχνη αυτοάμυνας.

Η προπόνηση με kettlebell, πάλι, αποτελεί μία αποτελεσματική αερόβια άσκηση που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη δύναμή σου, ενώ θα ενεργοποιείς την πλειοψηφία των μυικών σου ομάδων από την άνεση του σπιτιού σου.

Χορός

Ο χορός, έρχεται στην τρίτη θέση. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος εκγύμνασης που δεν απαιτεί εξοπλισμό και σου επιτρέπει να κάψεις έως 270 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά. 

Calisthenics και Προπόνηση με αντιστάσεις

Η καλλισθενική γυμναστική και η προπόνηση με αντιστάσεις, ακολουθούν στην τέταρτη θέση ως προς την αποτελεσματικότητα. Απαιτούν ελάχιστο ή και καθόλου εξοπλισμό, καθώς χρησιμοποιείς το ίδιο σου το σωματικό βάρος για να γυμναστείς. Μετά από 30 λεπτά άσκησης, μπορείς να χάσεις από 130 έως 200 θερμίδες, ανάλογα με το πόσο ζυγίζεις.

Η καλλισθενική γυμναστική θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις στεγνούς μύες και μυική αντοχή και μπορεί να σου δώσει πολλές προκλήσεις καθώς θα ανεβαίνεις επίπεδο. Καθώς το μόνο εργαλείο που απαιτεί είναι το σώμα σου, είναι ιδανική τώρα που τα γυμναστήρια είναι κλειστά.

Η προπόνηση με αντιστάσεις θα σε βοηθήσει, επίσης, να χτίσεις στεγνούς μύες και ταυτόχρονα να κάψεις θερμίδες. Είναι γνωστό ότι όσοι έχουν περισσότερους μύες στο σώμα τους καίνε περισσότερες θερμίδες. Το να κάνεις συνδυαστικές ασκήσεις και μικρά διαλείμματα ανάμεσά τους, θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τις θερμίδες που θα καις ανά προπόνηση.

Γρήγορο περπάτημα

Το top-5 των workout trends ολοκληρώνεται με το γρήγορο περπάτημα. Μία μισάωρη βόλτα με κοφτό βήμα στη γειτονιά σου, θα σε κάνει να κάψεις από 120 έως 180 θερμίδες, ανάλογα με το βάρος σου. Ως άσκηση είναι υποτιμημένη, αλλά αποτελεί την καλύτερη αρχή, καθώς δεν θα επιβαρύνει το σώμα σου, είναι πολύ εύκολο να αυξήσεις ή μειώσεις την ένταση και, όσον αφορά τον εξοπλισμό, θα χρειαστείς μόνο άνετες φόρμες και ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια.

Γιόγκα και Barre

Η γιόγκα και το barre μοιράζονται την έκτη θέση, καθώς θα σε βοηθήσουν να χάσεις από 100 έως 160 θερμίδες, πάντα ανάλογα με το βάρος σου.

Η γιόγκα θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ενσυνειδητότητα και την ευκινησία σου, καθώς εστιάζει στην αναπνοή και τις διατάσεις. Είναι μία καλή μορφή άσκησης αν είσαι αρχάριος στη γυμναστική ή αν φοβάσαι τα έντονα προγράμματα προπόνησης.

Το barre είναι μια τέλεια άσκηση για να βελτιώσεις την ευλυγισία και να αυξήσεις τον μυικό σου τόνο, με πολύ μικρό ρίσκο τραυματισμού ή επιβάρυνσης των συνδέσμων. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει μία αποτελεσματική συμπληρωματική άσκηση, ανάμεσα σε προπονήσεις υψηλότερης έντασης.

Πιλάτες

Το πιλάτες συμπληρώνει τη λίστα με τα κορυφαία workout trends για το 2021, καθώς θα σε βοηθήσει να κάψεις από 90 έως 150 θερμίδες. Απευθύνεται ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν κάποιο τραυματισμό, αλλά και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός τους, και είναι κατάλληλο τόσο για τους νέους όσο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!