GOOD LIFE

Μάθε ποιο πολύ γλυκό σνακ μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

Συνήθως οι λέξεις αδυνάτισμα και γλυκά δεν πάνε... παρέα, αφού η κατανάλωση ζάχαρης, μόνο με κιλά μπορεί να σε φορτώσει, αλλά υπάρχει ένα φθηνό και υγιεινό γλυκό σνακ, που έχει θέση σε κάθε δίαιτα, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Ο λόγος για τις ταπεινές σταφίδες, που μπορούν να σε βοηθήσουν να ελέγξεις την ανάγκη σου για γλυκό με υγιεινό τρόπο.


Μια μερίδα σταφίδες (28 γρ.) παρέχουν 130 θερμίδες. Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, κυρίως φυσικά σάκχαρα, και γι’ αυτό αποτελούν μια καλή επιλογή σε περιπτώσεις ατονίας και έλλειψης ενέργειας. Οι σταφίδες αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, θειαμίνης, βιταμίνης B6, ριβοφλαβίνης, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου. 

Μία μερίδα περιέχει περίπου 24 γραμμάρια ζάχαρης, όση δηλαδή μία μικρή μπάρα σοκολάτας. Πρόκειται όμως για φυσικά σάκχαρα, ενώ η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.

Η φρουκτόζη που περιέχεται στις σταφίδες, τις καθιστά μια εύπεπτη τροφή και καλή πηγή ενέργειας. Αποτελεί ιδανικό σνακ για όσους γυμνάζονται και θέλουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις στις προπονήσεις τους.

Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να τις καταναλώσετε;

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει σταφίδες που δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα. Παρακολουθείτε τις μερίδες που καταναλώνετε. Είναι εύκολο να το παρακάνετε, γι' αυτό να θυμάστε ότι ένα σακουλάκι είναι ένα θρεπτικό σνακ, αλλά με αρκετές θερμίδες.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να τις προσθέσετε στη βρόμη, στα δημητριακά, τα μπισκότα, τις σαλάτες και άλλα πιάτα προκειμένου να δώσετε μία φυσικά γλυκιά γεύση, αλλά και να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά τους συστατικά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!