GOOD LIFE

Να κάνω νέο τατουάζ ή να περιμένω να κάνω πρώτα το εμβόλιο; Ειδικοί απαντούν

Καθώς οι εμβολιασμοί κατά της Covid 19 προχωρούν σε όλο τον κόσμο, αλλά όχι απαραίτητα με το ρυθμό που κάποιοι επιθυμούσαν, εμφανίστηκε και το αυτό το ερώτημα που θέτουν όσοι σκέφτονται το επόμενο διάστημα να αποκτήσουν ένα νέο τατουάζ στο χέρι/μπράτσο ή να εμπλουτίσουν αυτό που ήδη έχουν. Αυτοί λοιπόν αναρωτιούνται αν θα πρέπει να περιμένουν να κάνουν πρώτα το εμβόλιο και μετά να κάνουν τατουάζ.

Στο περιοδικό Allure των ΗΠΑ,, διαβάζουμε πως συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει, αφού μέχρι στιγμής οι ηλικίες που λαμβάνουν το εμβόλιο δεν... συνηθίζουν να κάνουν τατουάζ.


Ωστόσο, στο άρθρο, γιατροί αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμιά οδηγία από την επιστημονική κοινότητα που να παροτρύνει όσους έχουν ή θέλουν να κάνουν τατουάζ να αποφύγουν το εμβόλιο, ούτε έχει υπάρξει κάποιος επίσημος επιστημονικός συσχετισμός ανάμεσα στα δύο: τατουάζ και νέα εμβόλια (ανεξάρτητα από τον τύπο ή την εταιρεία παραγωγής του εμβολίου).


Άρα επίσημα καμιά παρενέργεια δεν συνδέει τα τατουάζ με τα εμβόλια. Όμως οι γιατροί επισημαίνουν πως το μόνο που ισχύει, είναι πως τόσο τα τατουάζ όσο και τα εμβόλια, σε μικρή μερίδα του πληθυσμού, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, πρηξίματα κ.λπ., αντιδράσεις που όμως είναι παροδικές.


Για αυτό και μόνο το λόγο οι γιατροί προτείνουν να αποφύγει κανείς να κάνει τατουάζ στο ίδιο σημείο όπου σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο και φυσικά, αν κάποιος εμφανίσει ερεθισμό από το εμβόλιο να αποφύγει στο άμεσο μέλλον μετά τον εμβολιασμό να κάνει τατουάζ στο ίδιο σημείο.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!