GOOD LIFE

Μάθε τι είναι το "apocalypsing" η νέα τάση στο φλερτ την εποχή της πανδημίας

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε τα πάντα στη ζωή μας: από την καθημερινότητά μας, μέχρι τα ταξίδια μας, τον τρόπο εργασίας μας, τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και φυσικά πέρα, από το τεράστιο οικονομικό κόστος των αλλεπάλληλων lockdowns, προκλήθηκε και ένα εξίσου τεράστιο ψυχολογικό κόστος.

Δεκάδες επιστημονικές έρευνες που έγιναν τους τελευταίους μήνες κατέγραψαν τη δραματική αύξηση των επιπέδων στρες στον παγκόσμιο πληθυσμό, λόγω της πανδημίας, ενώ αισθήματα όπως ο φόβος, η ανασφάλεια, η μοναξιά έγιναν κυρίαρχα.


Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες και τις ερωτικές σχέσεις και κάπως έτσι γεννήθηκε ο όρος "apocalypsing" που θεωρείται dating trend.
 

Τι είναι όμως το apocalypsing; Πρόκειται για την τάση των ανθρώπων να αντιμετωπίζουν κάθε ερωτική σχέση σαν να είναι η τελευταία τους, με αποτέλεσμα να την παίρνουν πολύ σοβαρά και πολύ γρήγορα, ανεξάρτητα με την ποιότητά της.

Το όνομα της τάσης αυτής, δόθηκε από το dating app Plenty of Fish, που συμπεριέλαβε το apocalypsing στην ετήσια λίστα με τα κορυφαία dating trends που αναμένεται να καθορίσουν το ερωτικό παιχνίδι τους επόμενους μήνες.

Οι άνθρωποι φοβούνται τη μοναξιά πιο πολύ από ποτέ, ειδικά αυτή την περίοδο και παρόλο που ίσως να μην ταιριάζουν τόσο πολύ με τον σύντροφό τους, βιάζονται να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν βεβιασμένες κινήσεις, που υπό άλλες συνθήκες να μην τις έκαναν.

Δεν είναι λίγοι που νοσταλγούν τις στιγμές που τα πράγματα ήταν πολύ φυσιολογικά. Τότε που μπορούσαν να αγκαλιάζουν και να φιλούν τους αγαπημένους τους, μπορούσαν να φλερτάρουν και να έχουν μια φυσική ανθρώπινη επαφή.

Το apocalypsing  ουσιαστικά αφορά ανθρώπους οι οποίοι ξεκινούν γρήγορα και χωρίς δεύτερη σκέψη μια σχέση σοβαρή, άσχετα αν δεν ταιριάζουν με τον άλλον.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από συναισθηματική υποστήριξη.

H προσαρμογή στην μετά COVID εποχή θα διαφέρει μεταξύ των ανθρώπων, πιθανώς με βάση τη διάρκεια που οι άνθρωποι έμειναν μόνοι, ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή Εξελικτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Ρόμπιν Ντάνμπαρ , μπορεί να υπάρχει μια περίοδος επαναδιαπραγμάτευσης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!