GOOD LIFE

Έρευνα καταγράφει τι συνέβη στο online dating την εποχή της πανδημίας

Μια έρευνα που έκανε στους χρήστες του ένα ελληνικό app για on line γνωριμίες, κατέγραψε μια σειρά από ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις για τις επιθυμίες, τις συνήθεις και τα κίνητρα των χρηστών του, την εποχή της πανδημίας.

Το online dating γενικά γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά την περίοδο της πανδημίας, λόγω των σχετικών απαγορευτικών μέτρων που επιβλήθηκαν κατά διαστήματα, όλα τα dating apps σημείωσαν αλματώδη επιτυχία και πολλαπλασιασμό των χρηστών τους, καθώς πολλοί κατέφυγαν σε αυτά, λόγω της επιβεβλημένης κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Προσπαθώντας να αναδείξει τις προτιμήσεις των χρηστών του σε ότι αφορά τις σχέσεις εν μέσω καραντίνας, το Blindchat.gr (https://blindchat.gr) – ένα 100% ελληνικό app γνωριμιών και κοινωνικής δικτύωσης, έθεσε μια σειρά ερωτήσεων στους χρήστες του. Οι υπεύθυνοι ανέλυσαν τις απαντήσεις του ερωτηματολογίου και κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα τα οποία θα βρείτε σίγουρα ενδιαφέροντα.

 

Σύμφωνα με την επιστήμη, οι άνθρωποι γίνονται περισσότερο ευάλωτοι και ειλικρινείς τα βράδια με αποτέλεσμα να ανοίγονται και να μιλάνε περισσότερο και κατ᾽ επέκταση να φλερτάρουν και περισσότερο.

 

Αυτό επαληθεύεται και με τους χρήστες του Blindchat,  των οποίων τα δάχτυλα άρχισαν να παίρνουν φωτιά από τις 11 έως τις 2 το βράδυ. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα, εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα ανταλλάχθηκαν τις βραδινές ώρες ανάμεσα στους χρήστες της εφαρμογής μας εν αντιθέσει με τα μηνύματα το μεσημέρι που ήταν μόνο δεκάδες χιλιάδες.

 

Η κοινή γνώμη θέλει όσοι χρησιμοποιούν τα dating apps να είναι κυρίως single άντρες οι οποίοι αναζητούν μέσα από αυτές τις εφαρμογές κυρίως το περιστασιακό σεξ. Ωστόσο, η έρευνα του Blindchat, έδειξε πως οι χρήστες είναι τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες. 

 

Μπήκες στο Blindchat μόνο για να βρεις σεξουαλικούς συντρόφους;

 

Σύμφωνα με την έρευνα του ελληνικού app και τις απαντήσεις που δώθηκαν, οι χρήστες, δε συμμετέχουν στο Blindchat μόνο για το περιστασιακό sex.

 

‘’Το 49% μπήκε μόνο για να βρει σεξουαλικούς συντρόφους ενώ το 51% μπήκε για λόγους επικοινωνίας, γνωριμίας και γιατί όχι και σχέσης.’’

 

Τι σε ενδιαφέρει περισσότερο αυτή την περίοδο;

 

Ερωτήθηκαν συνολικά  5330 χρήστες (50% άνδρες - 50% γυναίκες) τι τους ενδιαφέρει αυτήν την περίοδο.

 

Μόλις 36% των ανδρών απάντησε πως ψάχνει τον έρωτα ενώ το υπόλοιπο 64% δήλωσε πως τον ενδιαφέρει το σεξ περισσότερο. Απεναντίας, 60 % των γυναικών απάντησαν πως τους ενδιαφέρει περισσότερο να ερωτευτούν παρά να συνευρεθούν με κάποιον.

 

Αυτό, ενώ υπό διαφορετικές συνθήκες δε θα μας έκανε τόση εντύπωση, στην εποχή αυτή της καραντίνας πιστεύαμε πως οι άνθρωποι έχουν περισσότερη ανάγκη για φροντίδα και συντροφικότητα - πράγματα δηλαδή που παίρνεις από μια σχέση. Πάντα οι άνθρωποι σε δύσκολες εποχές δίνουν μεγάλη έμφαση στη μονογαμία, γιατί αποτελεί την πιο σοβαρή και σταθερή συναισθηματική σχέση.

 

Ωστόσο, κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως ενδεχομένως αυτό το 36% των ανδρών που δήλωσαν πως τους ενδιαφέρει το σεξ αυτή την περίοδο να βγήκαν μόλις από μια μεγάλη σχέση μιας και το 50% των ζευγαριών χώρισαν επί της καραντίνας.

 

Απολαμβάνεις τη σεξουαλική επαφή που δεν οδηγεί κάπου;

 

Στην ερώτηση αν οι χρήστες μας απολαμβάνουν τη σεξουαλική επαφή που δεν οδηγεί κάπου, το 80% των ανδρών απάντησε «Ναι» και μόλις το 20% «Όχι», καθώς και η πλειοψηφία (56%) των γυναικών απάντησε «Ναι»  έναντι αυτών που απάντησε «Όχι», δηλαδή το 44%. 

 

 Όσοι λοιπόν πιστεύατε πως υπάρχει αυτή η πατροπαράδοτη προσέγγιση που λέει ότι οι γυναίκες χρειάζονται να νιώθουν πράγματα για να κάνουν σεξ με κάποιον ενώ οι άντρες βλέπουν απλά φως και μπαίνουν…ξανασκεφτείτε το.

 

Θα δεχόσουν να έχεις μια ανοιχτή σχέση;

 

Για όσους έχετε απορία, μια ανοιχτή σχέση είναι ένας τύπος μη συμβατικής σχέσης στην οποία και οι δύο σύντροφοι συναινούν ο ένας στον άλλο για να εξερευνήσουν και να έχουν ρομαντικές και σεξουαλικές σχέσεις με άλλους.

 

Κι όμως, με βάση τις έρευνες του Blindchat.gr (https://blindchat.gr), η επιθυμία για ανοιχτού τύπου σχέσεις δεν είναι και τόσο σπάνιες. Το 78% όλων των αντρών που απάντησαν στο ερωτηματολόγιό είπε «Ναι», ένα ποσοστό αναμενόμενο για πολλούς. Στις γυναίκες το ποσοστό είναι 50%-50% πράγμα που ίσως σε μερικούς από σας να κάνει εντύπωση μιας και σπάει τα στερεότυπα πως οι γυναίκες είναι κατά κύριο λόγο μονογαμικές. 

Τέλος, να επισημάνουμε πως δεν υπάρχει τίποτα κακό στις ανοιχτές σχέσεις από τη στιγμή που συναινούν και τα 2 μέλη. Ωστόσο, σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι οι απώτεροι στόχοι των ανοιχτών σχέσεων είναι η ειλικρίνεια, η ευτυχία, η ελευθερία και πάνω απ' όλα, η αγάπη…

 

Η έρευνα έγινε από το ελληνικό dating app blindchat.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!