GOOD LIFE

Χρήσιμα tips για να μην σας ταλαιπωρεί ο καύσωνας

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για καύσωνα διαρκείας και τα κλιματιστικά αναμένεται να πάρουν φωτιά.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που είτε δεν έχουν, είτε δεν αντέχουν τα κλιματιστικά και για αυτούς διαβάσαμε μια σειρά από συμβουλές στο in,gr 

Κάντε κρύο μπάνιο:

Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε ένα κρύο ντους ή μπάνιο. Γεμίστε την μπανιέρα με παγωμένο νερό και καθίστε μέσα για λίγα λεπτά. Θα σας αναζωογονήσει και σας δροσίσει.

Βάλτε αλουμινόχαρτο στα παράθυρα:

Αν δεν έχετε κουρτίνες ή στόρια (ή κι αν έχετε) ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσετε τη θερμοκρασία στο σπίτι σας είναι να βάλετε αλουμινόχαρτο στα παράθυρα. Επειδή αντανακλά τον ήλιο (η γυαλιστερή πλευρά πρέπει να είναι προς τα έξω) δεν περνάει φως. Κοινώς μειώνει σημαντικά τη ζέστη του σπιτιού, μόνο και μόνο επειδή μπλοκάρει τον ήλιο.

Τρώτε δροσερά πράγματα:

Προτιμήστε να φάτε κάτι παγωμένο. Μια γρανίτα, ένα παγωτό, ένα ζελέ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δεν θα ρίξει τη θερμοκρασία κάποιου που κινδυνεύει να υπερθερμανθεί ή το έχει ήδη πάθει, αλλά θα νιώσει καλύτερα.

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε:

Είναι η πιο βασική συμβουλή, αλλά πολλοί εξακολουθούν να πίνουν λίγο νερό.  Οι ειδικοί λένε ότι αν ζεσταίνεστε πάρα πολύ και τα ούρα σας είναι σκούρα, μπορεί να είναι ένδειξη ότι χρειάζεστε άμεσα ενυδάτωση. Η ενυδάτωση δεν φέρνει άμεση ανακούφιση, εκτός αν πίνετε παγωμένο νερό. Όμως, όταν έξω έχει πολλή ζέστη το σώμα σας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και ιδρώνει πολύ. Η σωστή ενυδάτωση (τρία με τέσσερα λίτρα την ημέρα) βοηθάει στη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!