GOOD LIFE

Το γκρέιπφρουτ δεν είναι μόνο για δίαιτα - Τα 5 βασικά οφέλη του στην υγεία

Όλα τα φρούτα θεωρούνται σύμμαχοι της καλής διατροφής, αλλά κανένα άλλο φρούτο δεν θεωρείται τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη δίαιτα και το αδυνάτισμα όσο το πικρούτσικο γκρέιπφρουτ.

Αυτό συνέβη κυρίως χάρη στα ευρήματα κάποιων ερευνών που συνέδεαν την κατανάλωση γκρέιπφρουτ, συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, με τη βελτίωση του μεταβολισμού, ωστόσο οι επιστήμονες πλέον τονίζουν πως το γκρέιπφρουτ, όπως όλα τα φρούτα, βοηθά μεν στο αδυνάτισμα, καθώς περιέχει λίγες θερμίδες, πολύ νερό και πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού της πείνας, αλλά δεν είναι υπέρμαχοι των αυστηρών διατροφικών πλάνων για αδυνάτισμα, με βάση το γκρέιπφρουτ. Τονίζουν όμως πως τα οφέλη αυτού του φρούτου είναι όντως πολλά για την υγεία, ανεξάρτητα από το κεφάλαιο αδυνάτισμα.

Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία;


Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα γκρέιπφρουτ είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α, C και E, οι οποίες συνεργάζονται για να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το γκρέιπφρουτ σου προσφέρει περισσότερες βιταμίνες και από το πορτοκάλι!

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν ακόμη και τα επίπεδα ινσουλίνης, προστατεύοντας από τον διαβήτη τύπου 2.

Μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή της συσσώρευσης λίπους στις αρτηρίες

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η ναριντίνη, ένα φλαβονοειδές σε γκρέιπφρουτ, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, όταν η χοληστερόλη συσσωρεύεται στις αρτηρίες σας.

Χαρίζει γερά οστά 

Το γκρέιπφρουτ περιέχει αξιοπρεπείς ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση δυνατών οστών και δοντιών.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το γκρέιπφρουτ είναι επίσης μία καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.

 

Πότε δεν πρέπει να καταναλώνεις γκρέιπφρουτ; Είναι αλήθεια ότι το γκρέιπφρουτ μπορεί να αλλάξει τα ένζυμα στο σώμα σου και ως εκ τούτου να επηρεάσει τον τρόπο επεξεργασίας των φαρμάκων πριν αποβληθούν. Τα φάρμακα που συνήθως αλληλεπιδρούν με το γκρέιπφρουτ έχουν σχέση με τη μείωση της χοληστερόλης, φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά και φάρμακα κατά του άγχους. Ένας γιατρός μπορεί πάντα να σε καθοδηγήσει και να σε συμβουλεύσει για οποιαδήποτε απορία!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!