GOOD LIFE

Νέα έρευνα λέει πως η πανδημία βοήθησε στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής πολλών

Αλλεπάλληλες είναι οι σύγχρονες επιστημονικές μελέτες που προσπαθούν να διερευνήσουν κάθε πτυχή της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεων που προκάλεσε στην κοινωνική και ερωτική ζωή των ατόμων, αλλά και στην ψυχολογία τους και μια νέα έρευνα έχει εντοπίσει ένα ενδιαφέρον πόρισμα, που μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με άλλες, επίσης πρόσφατες, μελέτες.

Συγκεκριμένα, μπορεί οι μέχρι σήμερα μελέτες, σχετικά με το σεξ την εποχή της πανδημίας, να έδειχναν κυρίως τις, μάλλον ολέθριες, επιπτώσεις που είχε αυτή στην λίμπιντο πολλών, αλλά τώρα, στο ygeiamou.gr διαβάσαμε μια άλλη έρευνα που ισχυρίζεται το ακριβώς αντίθετο: πως ο φόβος για τον κορωνοϊό βελτίωσε τη σεξουαλική ζωή πολλών.

Σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Λισαβόνας και του ερευνητικού κέντρου της Ιντιάνα, Kinsey Institute, ο φόβος της μόλυνσης από τη νόσο Covid-19 βοήθησε στην αύξηση ποιότητας της σεξουαλικής ζωής.

Στην έρευνα μελετήθηκαν, συγκεκριμένα, 303 περιπτώσεις ζευγαριών.

Η θετική διάθεση για ερωτική συνεύρεση και η επιθυμία των ζευγαριών να περνούν ποιοτικό χρόνο, προέκυψε σε πολλές περιπτώσεις κατά την περίοδο της καραντίνας.

Η βελτίωση του ερωτικού κομματιού των σχέσεων παρατηρήθηκε, συγκεκριμένα, εν μέσω κλίματος αγωνίας για την πορεία του κορωνοϊού, ενώ μεταφράζεται από τους αναλυτές ως κίνηση εκτόνωσης.

Όσοι δεν είχαν, από την άλλη, σταθερές σχέσεις διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την έρευνα, ότι δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε ερωτικούς πειραματισμούς, εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες τους.

Η νέα έρευνα έρχεται σε αντίθεση με αρκετές που είχαν κυκλοφορήσει το 2020, σύμφωνα με τις οποίες η ερωτική διάθεση είχε σημειώσει πτώση κατά την πρώτη περίοδο της καραντίνας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!