GOOD LIFE

Δύο ποτήρια κρασί μπορεί να έχουν περισσότερες θερμίδες από όσο νομίζεις

Το κρασί, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αλκοολούχα ποτά στον κόσμο και συχνά έρευνες έχουν εντοπίσει πολλά οφέλη από την κατανάλωσή του με μέτρο, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Όμως μια πιο σύγχρονη μελέτη, τονίζει πως το κρασί ίσως ευθύνεται και για την αδυναμία διατήρησης υγιούς σωματικού βάρους.

Γενικά είναι γνωστό πως το αλκοόλ περιέχει πολλές θερμίδες, όμως ειδικοί από τη Βρετανία αναφέρουν πως ακόμα και δύο ποτήρια κρασί μπορεί να έχουν περισσότερες θερμίδες από ένα μπέργκερ!

Συγκεκριμένα η Βρετανική Συμμαχία Υγείας για το Αλκοόλ (AHA) αποκάλυψε ότι οι ενήλικες ξεπερνούν συχνά το ημερήσιο όριο κατανάλωσης ζάχαρης, πίνοντας δύο ποτήρια κρασί. Κι αυτό γιατί και τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα θερμίδων και ζάχαρης, ξεπερνώντας σε θερμίδες ακόμα και ένα τσίζμπεργκερ των McDonalds, αναφέρουν διατροφολόγοι του Οργανισμού.

Η AHA, που αποτελείται από περισσότερες από 60 οργανώσεις υγείας, εξέτασε το περιεχόμενο 30 διαφορετικών επωνυμιών κρασιού κάθε είδους στη Βρετανία, από κόκκινο και ροζέ μέχρι λευκό, φρουτώδες και αφρώδες.

Ωστόσο, ο Οργανισμός σημείωσε ότι η απουσία νόμου που θα υποχρέωνε τους οινοπαραγωγούς, καθώς και τους παραγωγούς αλκοόλ, να αναγράφουν στην ετικέτα των προϊόντων τους τη περιεκτικότητα τους σε θερμίδες και ζάχαρη, συντελεί στην άγνοια της πλειονότητας των καταναλωτών.

Μάλιστα, πολλοί καταναλωτές θεωρούν ότι με το να καταναλώνουν ποτά με χαμηλότερη ποσότητα αλκοόλ θα προσλαμβάνουν και λιγότερες θερμίδες, πράγμα που οι ειδικοί λένε ότι δεν ισχύει.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αναγραφή των θερμίδων στα αλκοολούχα ποτά είναι σημαντική για τη διατροφική ισορροπία των ανθρώπων.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!