GOOD LIFE

Αυτές είναι οι χώρες με το πιο ακριβό Ίντερνετ στην Ευρώπη - Η θέση της Κύπρου

Η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι πλέον απαραίτητη στην καθημερινότητα της πλειονότητας των κατοίκων των ευρωπαϊκών χωρών. Όμως πόσο "καλό" και "γρήγορο" είναι το Ίντερνετ σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και πόσο κοστίζει στις τσέπες των κατοίκων κάθε χώρας;

Με εκατοντάδες εκατομμύρια online χρήστες σε όλη την Ευρώπη, πώς συγκρίνεται η κάθε χώρα όσον αφορά τη σύνδεσή τους;

Η  Comparethemarket αφού ανέλυσε το μηνιαίο κόστος της ευρυζωνικότητας και το συνέκρινε με την ταχύτητα λήψης (Mbps), δημιούργησε ένα δείκτη των ευρωπαϊκών χωρών βάσει την καλύτερη τιμή ευρυζωνικότητας.

Η νέα έρευνα αποκαλύπτει πολλές... ανισότητες στο κόστος Ίντερνετ στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα πως το μηνιαίο κόστος της ευρυζωνικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 354% ακριβότερο (30,33 λίρες) από τη Ρουμανία (6,68 λίρες), η οποία είναι η φθηνότερη στον κατάλογο και τον αντίστοιχο χάρτη

Μεθοδολογία

Για την κατάρτιση της κατάταξης, οι τιμές για την ταχύτητα λήψης και το μηνιαίο κόστος αναπροσαρμόστηκαν, ώστε να προκύψει μια τιμή μεταξύ 0 και 1.
Η ευρυζωνική ταχύτητα αναπροσαρμόστηκε δίνοντας στην υψηλότερη τιμή την υψηλότερη αναπροσαρμοσμένη βαθμολογία και στη χαμηλότερη τιμή τη χαμηλότερη αναπροσαρμοσμένη βαθμολογία.

Το ευρυζωνικό κόστος αναπροσαρμόστηκε δίνοντας στην υψηλότερη τιμή τη χαμηλότερη αναπροσαρμοσμένη βαθμολογία και στη χαμηλότερη τιμή την υψηλότερη αναπροσαρμοσμένη βαθμολογία.

Στη συνέχεια υπολογίστηκαν οι αναπροσαρμοσμένες τιμές και πολλαπλασιάστηκαν επί 5, ώστε να προκύψει συνολική βαθμολογία 10. Στη συνέχεια, οι χώρες κατατάχθηκαν από την υψηλότερη στη χαμηλότερη θέση με βάση αυτή τη βαθμολογία, με υψηλότερη βαθμολογία να οδηγεί σε υψηλότερη κατάταξη.

"Κακά" νέα για Κύπρο και Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση από τις 38 Ευρωπαικές χώρες της μελέτης ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 35η θέση, με τις δύο χώρες να κατακτούν δυστυχώς μια θέση στη δεκάδα με τις χώρες με το πιο ακριβό και κακό Ίντερνετ 

Αναλυτικά η λίστα έχει ως εξης:

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!