GOOD LIFE

Μάθε πως ο ιβίσκος βοηθά στο αδυνάτισμα και δρα κατά της παχυσαρκίας

Το λουλούδι που δίνει στο αφέψημά του έντονο βυσσινί χρώμα και ιδιαίτερη γεύση, αποτελεί και μια φυσική εναλλακτική επιλογή που ενδεχομένως να αντικαταστήσει τα τρέχοντα φάρμακα διαχείρισης βάρους, αποτρέποντας τη γιγάντωση του φαινομένου της παχυσαρκίας

Oι αντιοξειδωτικές δράσεις του ιβίσκου θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο το βάρος και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με νεότερη μελέτη.

Δύο ήταν οι ενώσεις του φυτού Hibiscus Sabdariffa που απασχόλησαν τους ερευνητές και τέθηκαν υπό το μικροσκόπιο για τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητάς τους στην αναστολή του σχηματισμού λιποκυττάρων: οι αντιοξειδωτικές ενώσεις (φαινολικά εκχυλίσματα) και το οργανικό οξύ (υδροξυκιτρικό οξύ).

Τα λιποκύτταρα θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση των επιπέδων ενέργειας και του σακχάρου του σώματος. Ωστόσο, όταν η πρόσληψη ενέργειας υπερβαίνει τις καθημερινές  δαπάνες, μπορεί να προκαλέσει την αύξηση του μεγέθους και του αριθμού των λιποκυττάρων, συμβάλλοντας στην παχυσαρκία.

Τα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα που εξετάστηκαν υποβλήθηκαν ξεχωριστά σε επεξεργασία με φαινολικά εκχυλίσματα και υδροξυκιτρικό οξύ πριν μετατραπούν σε λιποκύτταρα. Όπως ανέδειξε η μελέτη, αν και τα κύτταρα που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με υδροξυκιτρικό οξύ δεν παρουσίασαν καμία αλλαγή στην περιεκτικότητα των λιποκυττάρων σε λίπος, τα κύτταρα που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με φαινολικά εκχυλίσματα είχαν 95% λιγότερο λίπος σε σύγκριση με τα κύτταρα ελέγχου.

Πηγή: ygeiamou.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!