GOOD LIFE

8 τροφές που βοηθούν το συκώτι μας

Η ομαλή λειτουργία του ήπατος είναι αυτή που εξασφαλίζει την αποτοξίνωση του οργανισμού.  Στρες, λιπαρές τροφές, αλκοόλ κ.ά. επιβαρύνουν την λειτουργία του. Δείτε ποιες τροφές βοηθούν να λειτουργεί σωστά το συκώτι. 

Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι το συκώτι εκτελεί περισσότερες από 300 συνολικά λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα με την αποβολή των τοξίνων να είναι η πιο βασική. Σε γενικές γραμμές πρέπει να αποφεύγετε την υπερκατανάλωση λιπαρών τροφών και προϊόντων λευκού αλευριού αλλά και αλκοόλ και καλό είναι προτιμάτε να χρησιμοπoιείτε ελαιόλαδο, να επιλέγετε προϊόντα ολικής άλεσης και να εντάξετε στη διατροφή σας αυτές τις τροφές:

1. Παντζάρια 

 Είναι γεμάτα με φυτικά φλαβονοειδή, ουσίες που βελτιώνουν συνολικά την εύρυθμη λειτουργία του ήπατος.

2. Σκόρδο  

Βοηθά το συκώτι να ενεργοποιήσει ένζυμα που απωθούν τις τοξίνες, ενώ είναι πλούσιο σε σελήνιο και αλλισίνη, δύο φυσικά στοιχεία που βοηθούν στον καθαρισμό του.

3. Γκρέιπφρουτ  

Βοηθά το συκώτι να αποβάλλει τοξικές ουσίες από τον οργανισμό, ενώ είναι ταυτόχρονα πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

4. Πράσινο τσάι  

Οι κατεχίνες, φυτικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στο πράσινο τσάι, έχει βρεθεί πως βελτιώνουν την ηπατική λειτουργία.   Σταυρανθή λαχανικά   Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και το λάχανο αυξάνουν την παρουσία οργανικών ενώσεων στο σώμα μας, οι οποίες συντελούν στην δημιουργία ενζύμων απαραίτητων στην χώνεψη.

5. Λεμόνι  

Απομακρύνει τις τοξικές ουσίες και τονώνει τη διαδικασία της πέψης.  

6. Αβοκάντο

Βοηθά  το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, ένα συστατικό που είναι απαραίτητο, ώστε να μπορέσει το συκώτι να καθαρίσει τον οργανισμό από τις επιβλαβείς τοξίνες.

7. Μήλα

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα πηκτίνης και βοηθούν το σώμα να διώξει μακριά τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα κι αυτό με τη σειρά του κάνει τη δουλειά του ήπατος πιο εύκολη, καθώς διευκολύνεται η αποτοξίνωση του σώματος.

8. Μπρόκολο – κουνουπίδι

Τρώγοντας μπρόκολο και κουνουπίδι αυξάνεται η ποσότητα μιας ουσίας που ονομάζεται glucosinolate, που συνεισφέρει στην παραγωγή ενζύμων στο συκώτι. Αυτά τα φυσικά ένζυμα βοηθούν στην αποβολή των καρκινογόνων ουσιών και άλλων τοξινών, γεγονός που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!