GOOD LIFE

Μάθε ποιες 8 τροφές πρέπει να τρως όταν έχεις κρυολόγημα ή γρίπη

Η κατανάλωση των σωστών τροφών μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης και να σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο γρήγορα.

«Το να κρυώσεις μπορεί να είναι πραγματικά άσχημο, ειδικά όταν παρεμβαίνει στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Η βουλωμένη μύτη, το πονεμένο κεφάλι και ο πυρετός μπορούν να σε αποστραγγίξουν, επομένως είναι σημαντικό να τροφοδοτείς το σώμα σου με τις σωστές τροφές με θρεπτικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να αναρρώσει πιο γρήγορα», είπε η Ashleigh Tosh στη Mirror και συμπλήρωσε:

«Είναι εύκολο να πάρεις πρόχειρο φαγητό για άνεση, αλλά αντ ‘αυτού, δοκίμασε να επιλέξεις γεύματα που περιλαμβάνουν λαχανικά, τζίντζερ και σκόρδο, τα οποία υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και βοηθούν στην ανάκαμψη».
 

1. Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική υγεία. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, το μπρόκολο και οι πιπεριές μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, προάγοντας την επούλωση. Τα καρότα και οι γλυκοπατάτες από την άλλη μπορούν να βοηθήσουν στον πονόλαιμο και τη βουλωμένη μύτη, καθώς παρέχουν βιταμίνη Α, η οποία διατηρεί τους βλεννογόνους υγιείς.

2. Εσπεριδοειδή

Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η ενσωμάτωση εσπεριδοειδών στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Μπορείτε να τρώτε τα φρούτα μόνα τους ως σνακ, να τα απολαύσετε σε μια νόστιμη φρουτοσαλάτα ή μπολ γιαουρτιού ή να τα προσθέσετε σε νερό ή ζεστά ροφήματα.

3. Κοτόσουπα

Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό φάρμακο για τις ασθένειες και αυτό γιατί όλα τα στοιχεία της ενισχύουν την υγεία. Ο ζεστός ζωμός βοηθά στην ανακούφιση από τη συμφόρηση και καταπραΰνει τον πονόλαιμο, το κοτόπουλο είναι γεμάτο με πρωτεΐνες και τα λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Είναι επίσης ένα γεύμα που είναι εύκολο στην πέψη και παρέχει πολλή ενυδάτωση.

4. Γιαούρτι

Τροφές πλούσιες σε προβιοτικά όπως το γιαούρτι μπορούν να υποστηρίξουν ένα υγιές έντερο, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Επιλέξτε απλό, άγλυκο γιαούρτι και προσθέστε φρέσκα φρούτα, μούρα ή λίγο μέλι για γεύση.

5. Μούρα

Τα μούρα δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά έχουν και εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που μπορούν να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, παρέχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα που προάγουν τη συνολική υγεία. «Ρίξτε το» στα μούρα λοιπόν, αν θέλετε ένα σνακ για σούπερ φόρτιση.

6. Βρώμη

Ένα ζεστό μπολ με βρώμη είναι απαλό για το στομάχι σας και μπορεί να έχει καταπραϋντική επίδραση στον πονόλαιμο. Η βρώμη είναι επίσης μια καλή πηγή υδατανθράκων, φυτικών ινών, πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων -όλα αυτά βοηθούν στην υποστήριξη της διαδικασίας επούλωσης.

7. Αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική επιλογή φαγητού για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ψευδάργυρο και βιταμίνη D. Μπορούν επίσης να παρασκευαστούν με διάφορους τρόπους και είναι πολύ εύκολα στο μαγείρεμα. Για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη για την υγεία, φροντίστε να κρατάτε τους κρόκους μέσα κατά την προετοιμασία των αυγών.

8. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια φυσική θεραπεία, γνωστή για τις ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και την ικανότητά του να βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε το σκόρδο στα γεύματά σας. Για παράδειγμα προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο σε σούπες, τηγανητές πατάτες, μαγειρευτά ή άλλα πιάτα για ενίσχυση της υγείας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!