GOOD LIFE

Έρευνες δείχνουν πως η... βαρεμάρα κάνει καλό στην υγεία

Η πλήξη και η ανία -πάντα βέβαια σε μικρές δόσεις- κάνουν καλό στην πνευματική και ψυχική μας υγεία καθώς οι ειδικοί τονίζουν πως το να βαριέσαι είναι υγιές.

Μάλιστα, πρόσφατα μελέτες και έρευνες υποστηρίζουν αυτήν την άποψη, ενώ οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι το να είμαστε διαρκώς απασχολημένοι-χωρίς διαλείμματα- δεν είναι και τόσο καλό για την υγεία μας καθώς αυτό επιβαρύνει το πνεύμα και δημιουργεί άλλα προβλήματα. (δες και ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πέφτεις για ύπνο & πόσες ώρες χρειάζεσαι καθημερινά)

Τελικά πόσο καλό ή κακό είναι να βαριέσαι; Τι λένε οι ειδικοί;

Βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, το να είμαστε συνεχώς απασχολημένοι μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία και την ευημερία μας. Παρακάτω θα δεις με ποιους τρόπους.

  • Προκαλεί εξουθένωση, μια κατάσταση συναισθηματικής, σωματικής και ψυχικής εξάντλησης που προκαλείται από το υπερβολικό και παρατεταμένο στρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως: καρδιαγγειακές παθήσεις, χρόνια κόπωση, μυϊκοί πόνοι, δυσκολία στην πέψη, άγχος, κατάθλιψη και αϋπνία.
  • Δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις μας. Εάν δεν αφιερώνεις χρόνο για να δημιουργήσεις ουσιαστικές σχέσεις με τους γύρω σου τότε καταλήγεις να νιώθεις απομονωμένη.
  • Οδηγεί σε κακές αποφάσεις. Όταν είσαι πολυάσχολη είναι πολύ πιθανόν να κάνεις παρορμητικές επιλογές που ενδεχομένως να είναι λανθασμένες.
  • Μειώνει την παραγωγικότητα. Το να προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί αυτό μας αποσπά την προσοχή και έτσι χάνουμε τη συγκέντρωσή μας με αποτέλεσμα να μην είμαστε παραγωγικοί.
  • Περιορίζει τη δημιουργικότητα. Και αυτό γιατί η δημιουργικότητα θέλει μικρά διαλείμματα για να επιτρέπει στο μυαλό σου να σκεφτεί και να εμπνευστεί.

Γιατί η πλήξη είναι καλή για εσένα!

Παρότι το να βαριέσαι μπορεί να φαίνεται μη διεγερτικό, στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός μας συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του, είτε αναζητώντας νέους στόχους, είτε πραγματοποιώντας μια ενδοσκοπική δραστηριότητα. Έτσι, όταν νιώθεις ότι σε κυριεύει η πλήξη, τότε μπορείς να παρηγορηθείς με τη σκέψη ότι επιτρέπεις στον εγκέφαλό μας να χαλαρώσει προκειμένου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που έχει μπροστά του.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!