GOOD LIFE

Μάθε πως σταδιακά αλλάζει το σεξ που κάνουμε ανάλογα με την ηλικία μας

Το να θέλει κανείς να κάνει σεξ όπως όταν ήταν 20 ή το να βαριέται λες και είναι υπερήλικας δεν είναι φυσιολογικό. Αντίθετα αυτό που είναι απόλυτα φυσιολογικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το να αλλάζει και να εξελίσσεται το σεξ ανάλογα με την ηλικία μας.

Το σεξ στα 20

Στα 20 μας, η εξερεύνηση της σεξουαλικότητας χαρακτηρίζεται συχνά από περιέργεια, ενέργεια και αίσθηση περιπέτειας. Είναι μια εποχή που η φυσική έλξη και ο πειραματισμός βρίσκονται στο επίκεντρο. Η εστίαση είναι στην ανακάλυψη προτιμήσεων, στην πλοήγηση στις σχέσεις και στην κατανόηση των επιθυμιών.

Το σεξ στα 30

Καθώς τα άτομα μπαίνουν στα 30 τους, συχνά υπάρχει μια στροφή προς πιο ουσιαστικές συνδέσεις. Η συναισθηματική οικειότητα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική και οι άνθρωποι μπορεί να αναζητήσουν συντρόφους με τους οποίους μπορούν να χτίσουν μια βαθύτερη και πιο σταθερή σχέση. Οι εμπειρίες της περασμένης δεκαετίας συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των προσωπικών αναγκών και ορίων.

Το σεξ στα 40

Το να φτάσετε στα 40 φέρνει μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και σιγουριάς. Η σεξουαλικότητα είναι συχνά πιο άνετη και επικοινωνιακή, με βαθύτερη εκτίμηση για τη συναισθηματική και σωματική συμβατότητα. Η έμφαση μετατοπίζεται από την ποσότητα στην ποιότητα, καθώς τα άτομα δίνουν προτεραιότητα στην εκπλήρωση της ουσιαστικής επαφής και των κοινών εμπειριών.

Το σεξ στα 50

Στη δεκαετία του ’50, η οικειότητα παίρνει μια νέα διάσταση. Τα ζευγάρια συχνά πλοηγούνται σε αλλαγές στη σωματική υγεία και στις ορμονικές αλλαγές, οδηγώντας σε μια ανανεωμένη εστίαση στη συναισθηματική σύνδεση και την αμοιβαία κατανόηση. Η επικοινωνία γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη, καλλιεργώντας ένα πλουσιότερο, πιο βαθύ επίπεδο και στο σεξ που εκτείνεται πέρα ​​από τη φυσική σφαίρα. Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτα εγκεφαλική σύνδεση!

Σε κάθε δεκαετία, το τοπίο του σεξ εξελίσσεται, αντανακλώντας όχι μόνο την προσωπική ανάπτυξη αλλά και τις κοινωνικές επιρροές. Από την πληθωρικότητα της εξερεύνησης μέχρι το βάθος των ώριμων συνδέσεων, το ταξίδι στις δεκαετίες φέρνει μια σειρά από εμπειρίες που διαμορφώνουν την κατανόησή μας για την σεξουαλικότητα και την ίδια την πράξη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!