GOOD LIFE

Ειδικός επισημαίνει τα 4 σημάδια που μαρτυρούν έναν "τοξικό" σύντροφο

Όταν μιλάμε για "τοξικό" σύντροφο, αναφερόμαστε σε έναν άντρα ή γυναίκα, που στην αρχή μιας σχέσης, φάνταζε "τέλειος/α" και στην πορεία αποκάλυψε ένα άλλο πρόσωπο, που δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμα και βίαιο.

Πολλοί άνθρωποι είναι επιρρεπείς στο να εξιδανικεύουν τους συντρόφους τους στην αρχή, κάτι που οδηγεί στην έκπληξη για το πώς ένας τόσο υπέροχος σύντροφος μπορεί να γίνει τόσο δύστροπος. Αλλά οι κόκκινες σημαίες είναι πραγματικά ορατές από νωρίς – απλά πρέπει να αφαιρέσετε αυτά τα ροζ γυαλιά και να μην μπερδέψετε τη χειραγώγηση με τον ρομαντισμό.

Προθυμία να υποστηρίξουν οποιαδήποτε επιλογή κάνει ο σύντροφός τους

Μερικοί άνθρωποι δεν παίρνουν πρωτοβουλία ή είναι επιρρεπείς να συναντηθούν στα μισά – αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά ένα τοξικό άτομο όχι μόνο δεν θέλει να παίρνει αποφάσεις μόνος του, αλλά θα αποδεχτεί την απόφαση του συντρόφου του και στη συνέχεια θα τον κατηγορήσει για όλα τα προβλήματα που προκάλεσε.

Ρομαντισμός με κόλπα

Ίσως είναι εύκολο για τους χειραγωγούς να κάνουν τις σκοτεινές τους συμφωνίες για τον απλό λόγο ότι μπορούν εύκολα να ρίξουν την ενοχή τους στους άλλους. Μπορούν να προκαλέσουν αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα σε άλλο άτομο, ακόμα κι αν δεν είναι καθόλου ένοχο. Συχνά, η χειραγώγηση μεταμφιέζεται σε φροντίδα ή ρομαντικές χειρονομίες.

Αγάπη στη μανσέτα

Οι ψυχολόγοι αποκαλούν αυτόν τον τύπο τοξικού συντρόφου «χρήστη». Είναι πολύ καλοί και ευγενικοί απ’ έξω, αλλά δεν θα σας πουν ποτέ μια καλή λέξη χωρίς λόγο πίσω από αυτό. Όλες οι ενέργειές τους οδηγούνται από το προσωπικό κέρδος.

«Θα σου δώσω λουλούδια αν μου μαγειρέψεις δείπνο» ή «Θα σου κάνω ένα δώρο αρκεί να πάρω αυτό που θέλω από σένα αργότερα». Έτσι σκέφτονται οι «χρήστες». Μέχρι μια συγκεκριμένη στιγμή, θα φορούν τη μάσκα ενός αγαπημένου συντρόφου και όταν κάτι δεν πάει καλά, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Υπερβολικά παθιασμένα κομπλιμέντα και εξομολογήσεις

Όπως λένε, ακόμα και σε μια γάτα αρέσει να ακούει καλά λόγια, αλλά, δυστυχώς, κάποιοι κρύβουν τους βρόμικους χειρισμούς τους πίσω από τα όμορφα λόγια που λένε. Ας δούμε τη φαινομενικά ρομαντική εξομολόγηση, «Κανείς δεν θα σε αγαπήσει όσο εγώ». Αυτή η φράση μπορεί να μεταφραστεί από τη γλώσσα του χειριστή σε μια κοινή, και θα λάβουμε κάτι σαν, «Μόνο εγώ σε χρειάζομαι. Αν με αφήσεις, θα μείνεις αιώνια μόνος». Επιπλέον, μια τέτοια ομολογία είναι μια προσπάθεια ελέγχου: «Κανείς δεν πρόκειται να σε αγαπήσει γιατί είμαι ο τελικός σου προορισμός».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!