GOOD LIFE

Ουροθεραπεία: το νέο τρελό beauty trend!

Και όμως πολλοί είναι oι σταρ (ανάμεσά τους και η Madonna) που ορκίζονται πως η... ουροθεραπεία λειτουργεί ενώ οι δερματολόγοι που συστήνουν την ουροθεραπεία θησαυρίζουν.

Η αλήθεια είναι πως οι γαλλίδες εικάζεται πως έκαναν μπάνιο με ούρα ήδη από τον 18ο αιώνα. Πάντως τώρα η ουροθεραπεία περνάει σε άλλο level και γίνεται το νέο beauty trend. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του αμερικανικού Marrie Claire που μίλησε με τη δερματολόγο Rachel Nazarian τα ούρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καλλυντικό γιατί «περιλαμβάνουν κυρίως νερό και ένα μικρό ποσοστός ουρίας» και προσθέτει «η ουρία ούτως η άλλως χρησιμοποιείται στα καλλυντικά ως ουσία». Mε αυτή την άποψη συμφωνεί και ο Coen van der Kroon ο συγγραφέας του βιβλίου: The Golden Fountain: The Complete Guide of Urine Therapy (Το Χρυσό Συντριβάνι- Ο πλήρης οδηγός ουροθεραπείας), ο οποίος συστήνει τα ούρα όχι μόνο ως μυστικό ομορφιάς, αλλά ως λύση και κάποιον δερματικών παθήσεων, αφού τα ούρα έχουν αντιβακτηριδιακή δράση και καταπολεμούν τους μύκητες. Μιλάμε πάντα για τα πρωϊνά ούρα που έχουν και την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία και αντισώματα.

Συγκεκριμένα η ουροθεραπεία:

1.Μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα

Η ουρία που περιέχουν λειτουργεί σαν απολεπιστικό, ενώ παράλληλα ενυδατώνει γι’ αυτό και πολλές γυναίκες κατουρούν τις κρέμες ημέρας τους για να τις ενισχύουν!

2.Μειώνει τις κηλίδες και εξαφανίζει ερεθισμούς και ακμή

Σαν ένα toner, αν βάλετε λίγα πρωινά ούρα σε ένα βαμβάκι και το τοποθετήσετε σε ένα σπυράκι αυτό θα εξαφανιστεί και θα μειωθεί η μόλυνση και ο ερεθισμός

3.Μειώνει την εμφάνιση ουλών

Επείδη τα ούρα είναι αντισηπτικά και ενυδατικά, αν τα βάλετε σε μια ουλή θα μειώσουν τα σημάδια.

4.Αποτελεί θεραπεία της δερματοπάθειας: Θυλακική υπερκεράτωση

Είναι μια αρκετά συνηθισμένη γενετική πάθηση η οποία εκδηλώνεται με την εμφάνιση τραχέων εξογκωμάτων στο δέρμα κυρίως στην πλάτη και στις άκρες των μπράτσων, αλλά εντοπίζεται και στους μηρούς, στα χέρια και στις κορυφές των ποδιών, των λαγόνων και στα οπίσθια.

5.Αποτρέπει την εμφάνιση μυκήτων στα πόδια

Μάλιστα η ίδια η Madonna αποκάλυψε πως όταν κάνει το πρωινό της ντους, πάντα ουρεί τα πόδια της για να απφύγει να εμφανίσει μύκητες. Η αλήθεια είναι πως η ουρία έχει όντως ισχυρή δράση κατά των μυκήτων.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!