GOOD LIFE

To Mount Doom του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ετοιμάζεται να εκραγεί [εικόνες]

Το αληθινό Mount Doom που είδαμε στις ταινίες της σειράς Ο Άρχοντας Των Δαχτυλιδιών, βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία και τώρα ετοιμάζεται να εκραγεί στην πραγματικότητα.

Πρόκειται για το ηφαίστειο Raupehu, που βρίσκεται στην περοχή του Εθνικού Πάρκου της Νέας Ζηλανδίας Tongariro και εκεί γυρίστηκαν σχεδόν όλες οι σκηνέςμε το Mount Doom, των γνωστών ταινιών με εξαίρεση τα μακρινά πλάνα, τα οποία γυρίστηκαν σε ένα άλλο ηφαίστειο της χώρας (το Ngauruhoe, στο οποίο όμως τα κινηματογραφικά συνεργεία δεν μπόρεσαν να πάρουν άδεια για γυρίσματα καθώς είναι ιερό βουνό των Μαορί). 
Τώρα το Reuters αναφέρει πως το Mount Raupehu, που σχεδόν όλοι πλέον (μετά την επιτυχία των ταινιών) το αποκαλούν Mount Doom, ετοιμάζεται να εκραγεί στα αλήθεια και οι επιστήμονες που καταγράφουν τα επίπεδα ηφαιστειακής δραστηριότητας αναφέρουν πως πλέον αυτά βρίσκονται στον ανώτατο βαθμό και ζητούν να μην πλησιάσει κανένας επισκέπτης την περιοχή καθώς είναι πολύ πιθανή μία επικείμενη σφοδρή ηφαιστειακή έκρηξη.
Τώρα οι Αρχές τη Νέας Ζηλανδίας κάνουν τεράστιες προσπάθειες για να ενημερώσουν τον κόσμο και να αποτρέψουν τους φανατικούς οπαδούς των ταινιών Άρχοντας των Δαχτυλιδιών που κάθε χρόνο συρρέουν κατά χιλιάδες στην περιοχή, ώστε να μην βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Συχνά όμως χωρίς αποτέλεσμα όπως ομολογούν οι αξιωματούχοι.

Αυτό είναι το αληθινό Mount Raupehu

Αυτό είναι το Mount Ngauruhoe

Και αυτό είναι το γνωστό Mount Doom

 

View post on imgur.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!