GOOD LIFE

Δείτε ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που πραγματικά σε... δροσίζουν

Μετά από μια καλοκαιρινή αστάθεια, ο υδράργυρος παίρνει ξανά την ανιούσα και είναι βέβαιο πως καθώς προχωράμε για την έναρξη του δεύτερου μήνα του φετινού καλοκαιριού, όλο και κάποιον... καύσωνα θα βιώσουμε.

Σύμμαχος στο να αντιμετωπίσετε τη ζέστη, μπορούν να γίνουν και ορισμένα φρούτα και λαχανικά.


Γενικά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν ιδανικές προτάσεις διατροφής όταν κάνει ζέστη, αφού είναι πλούσια σε νερό και άρα βοηθούν στην ενυδάτωση.


Ωστόσο οι ακόλουθες τροφές, βάσει ερευνών. δροσίζουν και λίγο παραπάνω!

Καρπούζι

Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό αγγίζει το 90%, έτσι προσφέρει στον οργανισμό μας την ενυδάτωση που χρειάζεται και τον βοηθά να αναπληρώσει τα υγρά που χάνει καθημερινά λόγω αυξημένης εφίδρωσης ή σωματικής άσκησης. 

Λεμόνι
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (καλό για το ανοσοποιητικό σου) και νερό. Μπορείς είτε να το προσθέσεις ως συστατικό του φαγητού σου ή να φτιάξεις μια σπιτική λεμονάδα.

Αγγούρι

Η αιτία που ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος βρίσκεται στο εσωτερικό του. Δοκίμασε να το συνδυάσεις με την αγαπημένη σου σαλάτα ή απλά με λίγο cottage.

Ντομάτα

Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό κάτι που όπως καταλαβαίνεις και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου και σε δροσίζει. Μην ξεχνάς ότι ενισχύει ακόμα και το μαύρισμα.

Βερίκοκα
Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, έχει και αυτός την ικανότητα να σου προσφέρει αίσθηση δροσιάς, όταν ο υδράργυρος “παίρνει” τα πάνω του. 

Μυρωδικά
Αν αγαπάς τη μαγειρική, τότε ήδη ξέρεις ότι δεν πρέπει να λείπει από τις συνταγές σου. Ιδίως η μέντα που χαρίζει την απόλυτη αίσθηση δροσιάς.

Φράουλα
Μπορείς να απογείωσεις τον ουρανίσκο σου με το πιο δροσερό φρούτο της εποχής και να το συνδάσεις είτε στη σαλάτα σου είτε στο γιαούρτι σου!

Kale
Μαζί με το σπανάκι είναι ο πράσινος θησαυρός σου. Μπορεί να μην θεωρείται, σε καμία περίπτωση, καλοκαιρινό λαχανικό, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σε θέση να “ρίξει” αποτελεσματικά τη θερμοκρασία του σώματός σου. Άρα, το χρειάζεσαι και το καλοκαίρι.

Μούρα
Συγκαταλέγονται στην κατηγορία των ακρυλικών φρούτων. Και όχι τυχαία. Σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, τα μούρα παράγουν μία κρύα ενέργεια στο σώμα σου, η οποία ξεκινά από τους γευστικούς σου κάλυκες και φτάνει μέχρι κάθε σπιθαμή του. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!