GOOD LIFE

Μάθε ποια λαχανικά πρέπει να τρως για να ξεκουράζεις τα μάτια σου

Στη σύγχρονη εποχή η συνεχής παρακολούθηση εικόνων, κειμένων και βίντεο σε οθόνες συχνά οδηγεί σε κόπωση των ματιών. Όμως μια έρευνα εντόπισε, πως εκτός φυσικά από το να μειώσει κανείς τις ώρες που περνά μπροστά σε μια οθόνη και η διατροφή βοηθά στο να "ξεκουραστούν" τα μάτια και να βελτιωθεί η όραση.

Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια έδειξε ότι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά που βρίσκουμε σε σκούρα, φυλλώδη, πράσινα λαχανικά, μπορούν να απαλύνουν την ενόχληση που αισθανόμαστε όταν κοιτάμε για πολλή ώρα σε ένα φωτεινό σημείο, π.χ., την οθόνη του υπολογιστή.

«Τα θρεπτικά αυτά συστατικά βοηθούν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού να απορροφήσει το μπλε φως που δημιουργεί λάμψη και έτσι να μειώσει την ενόχληση στα μάτια» εξηγεί ο Μπίλι Ρ. Χάμοντ, Ph.D., καθηγητής Νευροεπιστήμης και Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου της Τζόρτζιας.

Φρόντισε να καταναλώνεις 12 mg λουτεΐνης και ζεαξανθίνης την ημέρα από τροφές όπως σπανάκι, πράσινο λάχανο, μπρόκολο κ.λπ., για να έχεις δυνατή όραση.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!