GOOD LIFE

Υπάρχουν 7 τρόφιμα με μαγνήσιο που είναι σύμμαχοι κατά της κατάθλιψης

Το μαγνήσιο είναι ένας πραγματικός σύμμαχος για την υγεία. Τι πρέπει όμως να τρώτε για να το ενσωματώσετε στη διατροφή σας και να το προσφέρετε στον οργανισμό σας με φυσικό τρόπο;

Τελευταία, γίνεται όλο και περισσότερο λόγος γι’ αυτό το μέταλλο, επειδή παίζει θεμελιώδη ρόλο στην προαγωγή της ευεξίας και στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών.

Το μαγνήσιο, που υπάρχει στα κύτταρα του σώματός μας, συμβάλλει στη ρύθμιση περισσότερων από 300 ενζύμων, επηρεάζοντας την παραγωγή ενέργειας, τη σύνθεση πρωτεϊνών και τη γενετική σταθερότητα. Και όχι μόνο αυτό: η παρουσία του είναι επίσης απαραίτητη για την υγεία των οστών, των μυών και των νεύρων.

Μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να εκδηλωθεί με συμπτώματα όπως κόπωση, μυϊκές κράμπες και διαταραχές του ύπνου.

Το μαγνήσιο, σύμφωνα με την Κλινική του Κλίβελαντ, συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, στη σωστή λειτουργία των μυών, στη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών και των δοντιών και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών για την παραγωγή ενέργειας.

Για το λόγο αυτό, η επαρκής ενσωμάτωση του μαγνησίου μέσω της διατροφής είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη διατήρηση της βέλτιστης ευεξίας.

7 τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο

1. Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας δεν είναι μόνο ένα νόστιμο σνακ αλλά και ένα συμπύκνωμα από οφέλη για την υγεία. Εκτός του ότι είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο, είναι φορτωμένοι με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά, καθιστώντας τους πολύτιμο συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής.

Για να αξιοποιήσετε όλα τα οφέλη, μπορείτε να προσθέσετε μια χούφτα ψημένους κολοκυθόσπορους στη σαλάτα σας ή να τους καταναλώσετε ως σνακ.

2. Μπανάνες

Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο, οι μπανάνες περιέχουν επίσης πολύ μαγνήσιο, παίζοντας έτσι βασικό ρόλο στη λειτουργία των μυών και των νεύρων.

Οι μπανάνες, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, υποστηρίζουν το νευρικό σύστημα και βελτιώνουν τη μυϊκή λειτουργία, ενώ μειώνουν την πίεση και προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις.

Αποτελούν μια βολική και νόστιμη επιλογή για να αυξήσετε την πρόσληψη αυτού του σημαντικού μετάλλου, ιδανική για ένα γρήγορο σνακ ή ως μέρος ενός θρεπτικού πρωινού.

 

3. Αβοκάντο

Εκτός του ότι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, το αβοκάντο αποτελεί πολύτιμη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία προάγουν την υγεία της καρδιάς, βασικών βιταμινών όπως η βιταμίνη Κ και η βιταμίνη Ε, οι οποίες παίζουν κρίσιμο ρόλο στην πήξη του αίματος και στην υγεία των κυτταρικών μεμβρανών, και φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην εντερική κανονικότητα.

Αυτό το ευπροσάρμοστο φρούτο αποτελεί μια θρεπτική επιλογή που όχι μόνο θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας, αλλά θα συμβάλει και στη συνολική ευεξία του οργανισμού σας.

4. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα δεν είναι μόνο μια νόστιμη πηγή μαγνησίου, αλλά προσφέρουν επίσης βιταμίνη Ε και μονοακόρεστα λιπαρά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και στη διατήρηση των κυτταρικών λειτουργιών.

Το σνακ με μια χούφτα αμύγδαλα ή η προσθήκη μιας κουταλιάς βούτυρο αμυγδάλου στο πρωινό ή το απογευματινό σας είναι νόστιμοι τρόποι για να ενσωματώσετε το μαγνήσιο στην καθημερινή σας διατροφή.

5. Μαύρα φασόλια

Τα μαύρα φασόλια, με τον πλούτο τους σε μαγνήσιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ξεχωρίζουν ως ένα κρίσιμο στοιχείο για μια ισορροπημένη διατροφή. Το διατροφικό τους προφίλ συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των μυών, του πεπτικού συστήματος, του νευρικού συστήματος και των οστών.

Όντας μια πλήρης διατροφική επιλογή, τα μαύρα φασόλια θα πρέπει να ενσωματώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στη διατροφή σας σε συνταγές, όπως σαλάτες, σούπες ή συνοδευτικά πιάτα.

6. Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα, αν καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να συμβάλει στην πρόσληψη μαγνησίου. Το τρόφιμο αυτό περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία της καρδιάς.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέγετε σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη.

7. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι διάσημο για την περιεκτικότητά του σε σίδηρο, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, βιταμίνες Α και C και αντιοξειδωτικά: έτσι αποτελεί έναν πραγματικό σύμμαχο για την υγεία που πρέπει να έχετε στο τραπέζι σας.

Μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό σε σαλάτες ή μαγειρεμένο σε διάφορα πιάτα. Το σπανάκι προσφέρει έναν νόστιμο και ευέλικτο τρόπο για να αυξήσετε την πρόσληψη μαγνησίου και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!