GOOD LIFE

10 τροφές που κάνουν τη λίμπιντο... τούρμπο

Από την αρχαιότητα υπήρχαν τροφές που θεωρούνταν πως έχουν ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες και συνδυάζονταν με τη γονιμότητα και την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

Στη σύγχρονη εποχή πλειάδα ερευνών έχει επιβεβαιώσει πως συγκεκριμένες τροφές μπορούν να έχουν όντως αφροδισιακή δράση. 

Στρείδια

Σύμφωνα με το μύθο, ο Καζανόβα έτρωγε καμιά πενηνταριά στρείδια για πρωινό. Τα στρείδια βεβαίως δεν είναι για όλους, αλλά εάν καταναλωθούν ωμά περιέχουν δύο σπάνια οξέα, το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και το εικοσιεξανοϊκό οξύ (DHA), δύο λιπαρά οξέα της ομάδας των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που προωθούν την έκλυση των ερωτικών ορμονών. Είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο που βρίσκεται στο σπέρμα. 

Σοκολάτα

Όλοι το γνωρίζουμε ότι η σοκολάτα δεν είναι μόνο νόστιμη και απολαυστική, αλλά βοηθά στην έκλυση ενδομορφίνων που εκλύονται κατά τον οργασμό. Οι Μάγιας άλλωστε ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν το κακάο και οι οποίοι πλήρωναν τις ιερόδουλες με σπόρους του μοναδικού αυτού δέντρου. 

Ρόδι

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι το ρόδι είναι ο απαγορευμένος καρπός κι όχι το μήλο. Και στην ελληνική μυθολογία, η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς, φυτεύει μια ροδιά.

Μπανάνα

Εάν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό που κάνει τις μπανάνες αφροδισιακή τροφή είναι το κάλιο και η βιταμίνη D. Στην ινδική παράδοση η μπανάνα είναι σύμβολο γονιμότητας.

Δείτε περισσότερες αφορδισιακές τροφές στο cooking.sigmalive.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!