GOOD LIFE

Οι 11 κανόνες για καλούς τρόπους σε ένα κάλεσμα για δείπνο

Μέρες που είναι όλο και κάποιος θα σας καλέσει για ένα εορταστικό δείπνο. 

Δείτε ποιούς κανόνες θα πρέπει να τηρήσετε για να μην προσβάλλετε τους οικοδεσπότες και να μη γίνετε και εσείς ρεζίλι μπροστά σε όλους.

1. Είμαστε συνεπείς όταν μας προσκαλούν για φαγητό. Δεν πάμε νωρίτερα ούτε αργούμε περισσότερο από ένα τέταρτο. Αν κάτι συμβεί και πρέπει να καθυστερήσουμε οφείλουμε να τηλεφωνήσουμε. Και φυσικά, δεν ερχόμαστε με κάποιον που δεν έχουν καλέσει, εκτός αν το έχουμε συζητήσει πρώτα με τους οικοδεσπότες.

2. Το λινό διακοσμητικό που στολίζει το πιάτο μας προφανώς είναι, απλώς, μία πετσέτα που την απλώνουμε στα πόδια μας (χωρίς να την τινάξουμε) με την τσάκιση προς τα πάνω. Όταν τελειώσουμε μαζί της την αφήνουμε στα αριστερά του πιάτου χωρίς να την ξαναδιπλώσουμε. Άμα είμαστε γριπιασμένοι ζητάμε χαρτοπετσέτα.

3. Το πιρούνι της σαλάτας είναι αυτό που βρίσκεται έξω έξω αριστερά, με τα πιο πολλά δοντάκια και το μικρότερο μέγεθος. Το πιρούνι για το κυρίως πιάτο είναι το πλησιέστερο στο πιάτο μας. Ένας γενικός κανόνας είναι πως χρησιμοποιούμε τα μαχαιροπίρουνα με τη σειρά που είναι τοποθετημένα. Από έξω προς τα μέσα.

4. Δεν ακουμπάμε τους αγκώνες στο τραπέζι. Όχι από διαστροφή αλλά επειδή μας εμποδίζουν να συζητήσουμε αφού το σώμα μας γέρνει μπροστά και κλείνουμε το οπτικό πεδίο των υπολοίπων. Έχουμε και τα δύο χέρια πάνω στο τραπέζι, ακουμπώντας τους καρπούς μας, και δεν κρεμάμε κανένα από τα δύο από κάτω.

Δείτε περισσότερα στο Cooking του Sigmalive

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!