GOOD LIFE

6 «έξυπνοι» τρόποι για να ανανεώσετε και να οργανώσετε σωστά τον επαγγελματικό σας χώρο

Η Άνοιξη  είναι η εποχή της ανανέωσης, ιδανική περίοδος για να ανακαινίσετε και να αναδιοργανώσετε τον επαγγελματικό σας χώρο. Μπορείτε να αναζητήσετε έξυπνες, λειτουργικές και οικονομικές λύσεις, που θα βελτιώσουν την εργονομία αλλά και την αισθητική του.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τον επαγγελματικό σας χώρο και να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

1. Διαχωρίστε τον χώρο σας σε ενεργητικές και παθητικές ζώνες. Αυτός είναι ένας απλός κανόνας που θα σας λύσει τα χέρια στην αναδιοργάνωση του χώρου σας. Ενεργητικές είναι οι ζώνες όπου γίνονται καθημερινά οι περισσότερες εργασίες, όπως για παράδειγμα η κουζίνα σε ένα εστιατόριο ή οι πάγκοι με τα προϊόντα πώλησης σε ένα κατάστημα. Παθητικές είναι οι περιοχές μιας επιχείρησης που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, όπως για παράδειγμα ένας βοηθητικός αποθηκευτικός χώρος ή κάποια κλειστά γραφεία. Αφού κάνετε τον διαχωρισμό, φροντίστε να απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά από τις ενεργητικές ζώνες και αποσυμφορίζοντάς τες, αποθηκεύστε αυτά τα αντικείμενα στις παθητικές ζώνες.

2. Αλλάξτε χρώματα στους τοίχους. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να ανανεώσετε εύκολα έναν οποιοδήποτε χώρο. Προτιμήστε φωτεινά ή παλ χρώματα στις μεγάλες σύμφωνα με έρευνες αποπνέουν αρμονία και ηρεμία. Εναλλακτικά, δώστε μια παιχνιδιάρικη νότα στον χώρο ζωηρά χρώματα σε μικρές επιφάνειες. Καλό πάντως είναι να αποφύγετε τα έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, ή το μαύρο, που θεωρούνται «επιθετικά» χρώματα. Aν έχετε επιχείρηση που σχετίζεται με την εστίαση προτιμήστε πορτοκαλί ή κίτρινες αποχρώσεις, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως βελτιώνουν την όρεξη και την αίσθηση απόλαυσης της γεύσης!

 

 

3. Ανανεώστε τις κουρτίνες και τα στόρια και δώστε έμφαση στο σωστό φωτισμό. Οι διακοσμητές τονίζουν πως, επειδή οι κουρτίνες καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες, η αλλαγή τους αυτόματα δίνει νέο αέρα σε κάθε χώρο. Φροντίστε να τοποθετήσετε στόρια σε όλα τα παράθυρα, ή να ανανεώσετε πιθανά φθαρμένα στόρια, καθώς  το έντονο φως τους καλοκαιρινούς μήνες ενοχλεί τόσο τους πελάτες όσο και τους υπαλλήλους σας. Ειδικά, όσοι ασχολείστε με την εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει να αναζητήσετε πρακτικές και καλαίσθητες λύσεις στον εξοπλισμό εστίασης και στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, που θα διασφαλίσουν τον σωστό φωτισμό σε όλους τους χώρους της επιχείρησής σας.

4. Πετάξτε τα παλιά γραφεία και τακτοποιήστε τις επιφάνειες εργασίας. Η θέα ενός φθαρμένου, παλιού και ακατάστατου γραφείου προκαλεί αρνητική εντύπωση σε κάθε πελάτη ή συνεργάτη, ενώ έχει αποδειχτεί πως μειώνει και την αποδοτικότητα των υπαλλήλων. Μπορείτε με χαμηλό κόστος να αναζητήσετε νέο επαγγελματικό εξοπλισμό και να αντικαταστήσετε τα παλιά έπιπλα γραφείων με μοντέρνα, design γραφεία που θα δώσουν νέα πνοή στην επιχείρησή σας. Βρείτε ακόμη απλές λύσεις οργάνωσης και αποθήκευσης, για να αποθηκεύσετε τα έγγραφα και τα αντικείμενα που δημιουργούν ακαταστασία στις επιφάνειες εργασίας.


5. Αξιοποιήστε τα οφέλη της κάθετης οργάνωσης. Φροντίζουμε τα χρηστικά αντικείμενα να είναι αποθηκευμένα κάθετα (π.χ. να κρέμονται σε γάντζους ή να τοποθετούνται κάθετα σε μεγάλα οριζόντια ράφια κ.λπ.) για να τα βρίσκουμε εύκολα, αλλάκαι να εξοικονομούμε χώρο. Ειδικά για την οργάνωση κουζίνας εστιατορίου ή καταστήματος λιανικής πώλησης με πολλά προϊόντα, αξίζει να επενδύσει κανείς σε αποθηκευτικές λύσεις κάθετης οργάνωσης που προσφέρει ο σύγχρονος εξοπλισμός εστίασης και ο εξοπλισμός καταστημάτων.

6. Βάλτε χρώμα στην επιχείρησή σας και δώστε στιλ. Τα χρώματα δεν πρέπει να λείπουν από έναν επαγγελματικό χώρο, γιατί τον κάνουν να δείχνει μοντέρνος και να βελτιώνουν τη διάθεση όλων. Δεν χρειάζονται όμως υπερβολές, γιατί η φλύαρη πολυχρωμία δημιουργεί το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα. Μπορείτε όμως να βάλετε χρώμα με στιλ σε κάθε επιχείρηση: προσθέστε βάζα με λουλούδια ή φυτά με χρώμα σε διάφορα σημεία, εμπλουτίστε τον επαγγελματικό εξοπλισμό σας με χρωματιστά αντικείμενα όπως χρωματιστά σερβίτσια σε ένα εστιατόριο, χρωματιστά λινά ή φωτιστικά σε ένα ξενοδοχείο, χρωματιστά ή φλοράλ υφάσματα σε κάποια έπιπλα ή μαξιλάρια στον χώρο σας .

 

Γενικά θυμάστε πως δεν θα πρέπει να αμελείτε τη διαρκή ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησής σας αυτό  Πάνω από όλα ένας όμορφος και λειτουργικός επαγγελματικόςχώρος μπορεί να λειτουργήσει ως το «όχημα» και το «σπίτι» που θα στεγάσει τις φιλοδοξίες τόσο τις δικές σας όσο και των υπαλλήλων σας. Η ανανέωση του επαγγελματικού σας χώρου θα σας δώσει την απαραίτητη ώθηση για να ατενίζετε πάντα με αισιοδοξία το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!