GOOD LIFE

Δεν φαντάζεστε ποιο φρούτο εξαφανίζει τη δυσάρεστη αναπνοή

Πολλοί ξέρουν πως κάποια αρωματικά βότανα, όπως ο δυόσμος και η μέντα, μπορούν να εξαφανίσουν το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν πως και ένα φρούτο έχει την ίδια ιδιότητα και μάλιστα αυτό το γνώριζαν ήδη από την Αρχαία Ελλάδα.

Και ποιο είναι αυτό το φρούτο; Το κυδώνι, που είναι γνωστό και ως χρυσό μήλο και οι περισσότεροι το καταναλώνουν ως γλυκό του κουταλιού ή μαγειρεμένο. Ωστόσο κάτι τέτοιο, καταστρέφει μεγάλο ποσοστό από τα θρεπτικά του συστατικά.


Το κυδώνι, σύμφωνα με τη μυθολογία, συνδέεται με την Αφροδίτη, τη θεά της ομορφιάς και του έρωτα, ενώ συχνά αναφέρεται ότι το χρυσό μήλο που της έδωσε ο Πάρις με αντάλλαγμα την ωραία Ελένη, ήταν κυδώνι, γι’ αυτό και θεωρείται ο καρπός της ομορφιάς και του έρωτα.

Οι αρχαίοι Έλληνες το είχαν συνδέσει με τη γονιμότητα και είχε, μάλιστα, εξέχουσα θέση στους γάμους, όπου προσφερόταν ως δώρο, ενώ το χρησιμοποιούσε και η νύφη για να φρεσκάρει την αναπνοή της πριν το μυστήριο. 

Παράλληλα το κυδώνι εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό, διαθέτει σε αφθονία θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, ενώ περιέχει  βιταμίνες C και A και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχει διαιτητικές ίνες σε γενναιόδωρες ποσότητες, ενώ ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του βρίσκεται ο φώσφορος και ο σίδηρος.

Το φρούτο αυτό περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες τανίνης που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και λιθώδη κύτταρα, ενώ οι θερμίδες που αποδίδει στα 100 γραμμάριά του ανέρχονται στις 60.

Το κυδώνι, μπορεί να μην έχει ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση όταν καταναλώνεται ωμό, αλλά μπορεί να σας χαρίσει αμέσως δροσερή αναπνοή! Μάλιστα δεν χρειάζεται να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από το στόμα σας. Μια δυο μπουκίτσες, που μπορείτε να τις μασάτε για λίγο σαν τσίχλα, αρκούν

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!