GOOD LIFE

True story: Εκατομμυριούχος άφησε όλα του τα υπάρχοντα και έγινε μοναχός

O Liu Jingchong ήταν εκατομμυριούχος, είχε εργοστάσιο υφασμάτων, μια έπαυλη, 7 πολυτελή αυτοκίνητα, δύο εξοχικά και εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις.

Όμως απαρνήθηκε τα πάντα για να ασπαστεί τον βουδισμό. Ο Liu είναι ένας 39χρονος Κινέζος που η ιστορία του κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού αποφάσισε το 2012 να απαρνηθεί αυτό που κάποιοι θεωρουν "ονειρεμένη ζωή" για να γίνει ένας απλός μοναχός.
Όλα ξεκίνησαν το 2012 όταν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή χρειάστηκε να μείνει για ένα βράδυ σε ξενοδοχείο της απομακρυσμένης επαρχίας Qinghai στην Κίνα, μέχρι να έρθει τηνεπόμενη μέρα μεταφορικό μέσο για να τον πάει στο σπίτι του. Στο ξενοδοχείο ο Liu διάβασε ένα βιβλίο για το βουδισμό, ενθουσιάστηκε και αποφάσισε να μην επιστρέψει στο σπίτι του και στη δουλειά του και να επισκεφτεί ένα βουδιστικό μοναστήρι στο όρος Zhongnan στην επαρχία Shaanxi. Εκεί ήρθε σε επαφή με την απλοϊκή ζωή των μοναχών και αποφάσισε να πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα και να παραμείνει στο μοναστήρι ως μοναχός δουλεύοντας στην κουζίνα.  Παραδέχεται πως οι συνθήκες διαβίωσης ήταν δύσκολες "Κοιμόμουν σε ένα κρεβάτι από τούβλα, ζούσα για μήνες σε πλήρη απομόνωση και τον χειμώνα χιόνιζε, δεν είχε ρεύμα και έκανε κρύο, αλλά εγώ δεν ένιωθα το κρύο, ούτε την απομόνωση, επικεντρωνόμουν στο πόσο απολάμβανα αυτόν το νέο απλό τρόπο ζωής" αναφέρει και προσθέτει: "Έβγαλα πολλά λεφτά στη ζωή μου και αγαπούσα αυτό που έκανα, αλλά κατάλαβα πως η επιθυμία για υλικά αγαθά δεν έχει ποτέ όριο" λέει ο Liu και τονίζει πως εδώ και τρία χρόνια, ζει χωρίς να έχει ξοδέψει σχεδόν καθόλου χρήματα "Δεν βρίσκω τον λόγο να ξοδέψω χρήματα, ούτε αναπολώ τις μέρες που διαχειριζόμουν εκατομμύρια".


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!