GOOD LIFE

Γιατρός δείχνει πως να απολυμάνεις τα ψώνια που φέρνεις σπίτι [βίντεο]

Ένας Αμερικανός γιατρός από το Μίσιγκαν ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube με χρήσιμες και αναλυτικές οδηγίες, για το πως να απολυμάνουμε τα τρόφιμα και όλα τα άλλα ψώνια που φέρνουμε σπίτι, προκειμένου να είμαστε βέβαιοι πως δεν θα κολλήσουμε κορωνοϊό.

Ο γιατρός είναι ο Jeffrey VanWingen, και ξεκινά με το να επισημάνει πως μια πρόσφατη έρευνα των επιστημόνων της Αμερικανικής κυβέρνησης, αναφέρει πως ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει πάνω σε επιφάνειες από πλαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι, μέχρι και 3 ημέρες. Άρα η πρώτη συμβουλή του, είναι να μην ακουμπήσουμε καθόλου τα ψώνια που δεν χρειάζονται ψυγείο ή δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν άμεσα, και απλά να τα αφήσουμε στις σακούλες τους και τις συσκευασίες του για διάστημα τουλάχιστον 3 ημερών.

Για όλα τα υπόλοιπα, όπως φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα, μας δείχνει μια σειρά από λύσεις, όπως το εκτενές πλύσιμο των φρούτων πριν αποθηκευτούν στο ψυγείο ή αλλού, την αποφυγή επαφής με τις εξωτερικές συσκευασίες (για παράδειγμα, αφαιρεί το σακουλάκι με τα δημητριακά από το κουτί τους) και άλλα χρήσιμα tips, ενώ συνέχεια φροντίζει να ανανεώνει το αντιβακτηριδιακό τζελ στα χέρια του και να κρατά ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

«Μπορεί να φαίνεται χρονοβόρο, ωστόσο, αυτές τις ημέρες, όλοι έχουμε περισσότερο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Ας είμαστε μεθοδικοί και ασφαλείς και να μην πάρουμε κανένα ρίσκο».

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!