GOOD LIFE

Περπάτημα - τρέξιμο - ποδήλατο: Μάθε πόσες θερμίδες καις όταν τα κάνεις

Η πανδημία και τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχουν σαν αποτέλεσμα, πολλοί να στραφούν πλέον σε αυτά τα τρία είδη αεροβικής άσκησης, αφού τα γυμναστήρια πλέον είναι κλειστά, ενώ αυτά τα τρία είδη άσκησης σου δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίζεις να γυμνάζεσαι και να βγαίνεις για λίγο έξω.

Και τα τρία αυτά είδη άθλησης, έχουν πολλά οφέλη να προσφέρουν στην υγεία σου, όμως πόσες θερμίδες καις με καθένα από αυτά;

Περπάτημα

Τα δεδομένα: μία ώρα περπάτημα κάθε μέρα μειώνει το λίπος της κοιλιάς κατά 20% σε διάστημα 14 εβδομάδων. Ωστόσο, ακόμα και για το περπάτημα, τον πιο απλό τρόπο σωματικής άσκησης, ισχύουν κανόνες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό. Βασική προϋπόθεση, πέρα από τη διάρκεια, να έχει έντονο, σταθερό ρυθμό. Άλλο περιπλανιέμαι και άλλο περπατάω για να γυμναστώ. Σε μισή ώρα σε γρήγορο τόνο θα κάψεις περίπου 124 θερμίδες.

Τρέξιμο

Το πλέον δημοφιλέστερο κι ανέξοδο είδος αερόβιας θέλει καλά αθλητικά παπούτσια, γερές διατάσεις, ακουστικά στ’ αυτιά και σε ανταμείβει με μείον 270 θερμίδες, σε σταθερή, χαλαρή ταχύτητα (γύρω στο 5,5). Αν ανεβάσεις την ένταση, μπορείς να φτάσεις έως και 450 θερμίδες.

Ποδήλατο

Με όρους spinning- δηλαδή ορθοπεταλιά σε στατικό ποδήλατο με πρόγραμμα, θα κάψεις το λιγότερο 300 θερμίδες σε 30 λεπτά. Τώρα, αν ανέβεις στη σέλα για χαλαρή βόλτα σε ίσιο δρόμο, υπολόγισε περίπου 130 στον ίδιο χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!