GOOD LIFE

Αυτά είναι τα 5 τυριά που θεωρούνται τα πιο "υγιεινά"

Το τυρί είναι μια τροφή, στην οποία πολλοί δεν μπορούν να αντισταθούν, αλλά συχνά, βλέπουμε δίαιτες, στις οποίες απουσιάζουν εντελώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ειδικά τα τυριά.

Πόσο υγιεινά είναι τελικά τα τυριά;  Η αλήθεια είναι πως όλα τα τυριά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες, στοιχεία απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού.


Παράλληλα όμως είναι πλούσια σε αλάτι (που βοηθά στη συντήρησή του) και σε λιπαρά και για αυτό δεν θεωρούνται τόσο... υγιεινές επιλογές, ειδικά για κάποιον που θέλει να ελέγξει το βάρος του, αλλά  και για άτομα με υπέρταση ή άλλα προβλήματα υγείας


Σε άρθρο του olivemagazine.gr, διαβάσαμε πως το έγκριτο επιστημονικό site Medical Daily, έφτιαξε μία λίστα με τα 5 τυριά, που σύμφωνα με τον ιστότοπο είναι τα πιο υγιεινά και αιτιολογεί το γιατί. Δείτε:

Κατσικίσιο τυρί
Περιέχει λιγότερη λακτόζη συγκριτικά με το τυρί που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα, γι’ αυτό αποτελεί καλύτερη επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα λόγω της περιεκτικότητάς του σε καζεΐνη Α2. Το κατσικίσιο τυρί είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μοτσαρέλα
Η μοτσαρέλα είναι εξαιρετικά αγαπητή στους περισσότερους καταναλωτές. Έχει γαλακτώδη γεύση και απαλή υφή. Ταυτόχρονα, έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) από άλλους τύπους τυριών. Καλύπτει επίσης το 15% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο ανά μερίδα.

Παρμεζάνα
Ανήκει στην κατηγορία των τυριών που όσο ωριμάζουν γίνονται καλύτερα. Η περιεκτικότητά της σε λακτόζη μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό αποτελεί καλή επιλογή για τα άτομα με ευαισθησίες και δυσανεξία στη λακτόζη. Η παρμεζάνα περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο,. Μάλιστα, είναι η καλύτερη επιλογή για αθλητές και άτομα με έντονο πρόγραμμα.

Τσένταρ
Αυτό το τυρί μοιάζει με την παρμεζάνα, καθώς ανήκειστα τυριά ωρίμανσης και αποτελεί καλή επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Επίσης αποτελεί πηγή βιταμίνης Κ2, που βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης ασβεστίου στις αρτηρίες που περιβάλλουν την καρδιά.

Ρικότα
Παρότι συνήθως παρασκευάζεται από υπολείμματα άλλων τυριών, είναι πιο υγιεινή από άλλα είδη τυριών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των μυών. Επιπλέον, αποτελεί πηγή ορισμένων αμινοξέων όπως η λευκίνη, που προάγει την αποκατάσταση των μυών και των οστών. Η ρικότα είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο και έχει χαμηλά επίπεδα νατρίου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!