GOOD LIFE

Μάθε πόσο χρήσιμες είναι οι φλούδες από φρούτα και λαχανικά

Σταδιακά γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο μια προσπάθεια να σταματήσουμε να πετάμε στα σκουπίδια πράγματα που είναι χρήσιμα.

Εκτός από την ανακύκλωση πλαστικών, χαρτιού, μεταλλικών υλικών, μια λύση για τα οργανικά απορρίμματα της κουζίνας είναι και η κομποστοποίηση, αφού οι φλούδες από φρούτα και λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξεις κομπόστ λίπασμα.
Υπάρχουν όμως και άλλες ιδέες για χρήσεις αυτών των φλουδιών που οι περισσότεροι πετάμε στα σκουπίδια.
 

  1. Φλούδες μανταρινιού Χάραξε το μανταρίνι σου στη μέση και προσπάθησε να βγάλεις τη φλούδα αυτούσια. Βάλε στο μισό μέρος της φλούδας ένα φυτιλλάκι και λάδι και κάνε στο πάνω μέρος της άλλης φλούδας ένα σχέδιο. Άναψε το φυτίλλι και μόλις δημιούργησες ένα πανέμορφο κεράκι που θα γεμίσει το σπίτι σου με μυρωδιές.
  2. Φλούδες πατάτας: Χρησιμοποιήσε τις φλούδες πατάτας ως προσάναμα για το τζάκι σου. Αρχικά άφησε τις να ξεραθούν και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τις για προσάναμα τόσο στο τζάκι όσο και στο μπάρμπεκιου.
  3. Φλούδες μπανάνας: Οι φλούδες μπανάνας είναι το ιδανικό λίπασμα για φυτά. Κόψ’τις φλούδες σε λωρίδες μήκους 2-3 εκ. και θάψ’τις μέσα στο χώμα κοντά στις ρίζες. Οι συγκεκριμένες φλούδες είναι ιδανικές για τις τριανταφυλλιές σου.
  4. Φλούδες αγγουριού/καρότου: Οι φλούδες αγγουριού και καρότου είναι τέλειες για να ανανεώσεις το κουρασμένο σου πρόσωπο.
  5. Φλούδες λεμονιού Αν ο κάδος σκουπιδιών μυρίζει πολύ έντονα κάνε το εξής: Πάγωσε μερικές φέτες λεμονιού σε παγοθήκες, προσθέτοντας και ξίδι. Ρίξε στον κάδο σου μερικά παγάκια από αυτά και οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.
  6. Φλούδες από λεμόνι: Οι λεμονόκουπες γίνονται το τέλειο γυαλιστικό για τις ανοξείδωτες επιφάνειες!
  7. Φλούδες πορτοκαλιού Μυρίζει άσχημα ο φούρνος σου; Κόψε μερικές φλούδες πορτοκαλιού και βάλ’τις στον φούρνο. Άναψε τον φούρνο για 15-20 λεπτά και όλος ο φούρνος θα μοσχομυρίσει.
  8. Φλούδες κρεμμυδιού Για πρηξίματα στα πόδια σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο κρεμμύδι. Προσοχή όμως! Αν το πρήξιμο επιμένει καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!