GOOD LIFE

Μάθε με ποια εξίσωση μπορείς να μετράς σωστά τις θερμίδες

Το να ελέγχει κανείς τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνει ημερησίως είναι ένας από τους πιο γνωστούς τρόπους για να ελέγξει κανείς το σωματικό βάρος του ή να αδυνατίσει. Ωστόσο παραμένει ασαφές ποιο είναι το... επιτρεπτό όριο ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων για άντρες και γυναίκες, κάτι που... περιπλέκει την κατάσταση.

Το ισπανικό Esquire θεώρησε καθήκον του να δώσει μία λύση σε αυτό το αιώνιο πρόβλημα. Προσέγγισε, λοιπόν, τους ειδικούς πίσω από το Fullmusculo.com και τους ζήτησε να του παρουσιάσουν το πώς ακριβώς μπορούμε και πρέπει να μετράμε τις ελάχιστες θερμίδες που έχει καθημερινά ανάγκη ο οργανισμός μας. Εκείνοι απάντησαν με μία μαθηματική εξίσωση που λύνει τα χέρια μας.

Πριν, όμως, φτάσουμε σε αυτήν, καλό είναι να τονίσουμε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Κατ' αρχάς είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τόσο οι μακροθρεπτικές ουσίες (πρωτείνες, υδατάνθρακες, λιπίδα) όσο και οι θερμίδες καθορίζονται από πολλές και διαφορετικές συνισταμένες: το φύλο, η ηλικία, το ύψος, η άσκηση, οι παράλληλες δραστηριότητες που κάνει κανείς μέσα στη μέρα, η ψυχολογική κατάσταση, η τάση του κάθε οργανισμού να παίρνει ή όχι κιλά, όλα παίζουν τον ρόλο του. Κάθε ένας από εμάς είναι δηλαδή μοναδικός. Παρ' όλα αυτά η παρακάτω εξίσωση είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στην ιδανική λύση.

Άντρες: (9.99 * βάρος) + (6.25 * ύψος) - (4.92 * ηλικία) + 5
Γυναίκες: (9.99 * βάρος) + (6.25 * ύψος) - (4.92 * ηλικία) - 161

Έτσι μπορεί ο γενικός κανόνας να λέει ότι γυναίκες καλό θα είναι να λαμβάνουν κατά μέσο όρο 1.500-2.000 θερμίδες τη μέρα ενώ οι άντρες 2.000-2.500 θερμίδες αντίστοιχα, μετά όμως από την εξίσωση που σου παρουσιάσαμε μπορείς να είσαι πολύ πιο ακριβής και πολύ πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού σου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!