GOOD LIFE

Υπάρχει ένα ρόφημα που ειδικά τώρα σχεδόν επιβάλλεται να το πίνεις

Τη εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού και ειδικά τώρα που πολλοί επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα... δύσκολο χειμώνα που έρχεται και πιθανά θα προκαλέσει έξαρση του συγκεκριμένου ιού, αλλά και διάφορων ιώσεων, η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι απαραίτητη. Και σε αυτό σύμμαχός σου μπορεί να γίνει ένα ρόφημα.

Ο λόγος φυσικά για το πράσινο τσάι, που αμέτρητες μελέτες έχουν δείξει τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στη υγεία (από τον έλεγχο του σωματικού βάρους, μέχρι την μείωση εμφάνισης καρκίνων) και ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του είναι και η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το πράσινο τσάι περιέχει υψηλή περιεκτικότητα στις αντιοξειδωτικές κατεχίνες, μία εκ των οποίων είναι η επιγαλοκατεχίνη EGCG. Η EGCG έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στο ανοσοποιητικό. Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα της EGCG προέρχεται κυρίως από την ανασταλτική επίδρασή της στην παραγωγή μορίων που προάγουν τη φλεγμονή, όπως τα Τ λεμφοκύτταρα.


Οπότε αυτό το ρόφημα σίγουρα διεκδικεί μια θέση στην ημερήσια διατροφή σας, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε στην κατανάλωσή του (οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε το πολύ μέχρι 4 μικρά φλυτζάνια την ημέρα), ενώ κάποιοι ίσως θα πρέπει να το αποφύγουν εντελώς.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ιατρικό site δεν θα πρέπει να πίνετε πράσινο τσάι στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις:

Εάν πάσχετε από συγκεκριμένα αυτοάνοσα νοσήματα

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με αλλεργίες ψωρίαση, δερματικά προβλήματα ή πάσχετε από νόσους όπως ηπατίτιδα Β ή C ή ακόμη και σε περίοδο που υποφέρετε από κάποια αναπνευστική λοίμωξη, τότε καλό θα είναι να αποφύγετε την κατανάλωση πράσινου τσαγιού.

Σε έναν υγιή οργανισμό, το πράσινο τσάι αποδεδειγμένα ενισχύει το ανοσοποιητικό, ωστόσο στις παραπάνω περιπτώσεις η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα.

Εάν είστε χορτοφάγος

Οι επιστήμονες έχουν συμπεράνει ότι οι τανίνες που περιέχει το πράσινο τσάι, αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής που το περιέχουν, είναι δυνατό να εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου από φυτικές πηγές.

Ωστόσο, οι τανίνες δεν επηρεάζουν την απορρόφηση του σιδήρου από το κρέας, τα πουλερικά και άλλες ζωικές πηγές.

Αν ακολουθείτε αυστηρά χορτοφαγική διατροφή καλό είναι, λοιπόν, να περιορίζετε την κατανάλωσή του, καθώς θα σας επηρεάσει περισσότερο. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!