GOOD LIFE

Θέλεις να χάσεις κιλά μέσα στο 2021; Ξεκινά με το να πίνεις αρκετό νερό

Μια ακόμη επιστημονική έρευνα έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των μελετών που επιβεβαιώνουν πως η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού συνδέεται άμεσα με τη διατήρηση του σωματικού βάρους αλλά και την απώλεια κιλών.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν η ενυδάτωση βοηθά στην απώλεια κιλών.

Δεν είναι η πρώτη που φορά που διαπιστώνεται ο θετικός ρόλος του νερού στο αδυνάτισμα. Η βελτίωση της ενυδάτωσης είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιείται ευρέως από τους κλινικούς γιατρούς για την πρόληψη της υπερκατανάλωση τροφής με στόχο ένα υγιές βάρος.

Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 9.500 άτομα ηλικίας 18-64 ετών και το συμπέρασμα ήταν πως αυτοί που ήταν καλύτερα ενυδατωμένοι, ήταν πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

Ο ΔΜΣ υπολογίζεται διαιρώντας το σωματικό βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρα). Οι τιμές που δείχνουν ένα κανονικό βάρος είναι μεταξύ 19 και 25. Τιμές από 25,1 έως και 30 σημαίνουν ότι το άτομο είναι υπέρβαρο, ενώ πάνω από 30 σημαίνουν ότι είναι παχύσαρκο. Παρά τα  μειονεκτήματα του ΔΜΣ, καθώς βασίζεται στο βάρος και όχι στο πάχος, ο δείκτης αποτελεί μια ικανοποιητική προσέγγιση για το ποιος έχει περιττά κιλά και ποιος όχι.

Χρησιμοποιώντας λεπτομερείς απαντήσεις των συμμετεχόντων σχετικά με την καθημερινή πρόσληψη τροφής και νερού, οι ερευνητές βρήκαν μια σαφή συσχέτιση μεταξύ ενυδάτωσης και ΔΜΣ. Να σημειωθεί ότι το ένα τρίτο των συμμετεχόντων δεν ενυδατώνονταν αρκετά.

Αν λοιπόν θέσατε ως φετινό στόχο σας το αδυνάτισμα, ξεκινήστε με το πιο απλό: να πίνετε αρκετό νερό την ημέρα, κάτι που δυστυχώς πολλοί... αμελούν να κάνουν ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!