GOOD LIFE

Δείτε ποια σνακ λέγεται πως σας βοηθούν να γλιτώσετε χρήματα

Η καταναλωτική μανία έχει κάνει ιδιαίτερα έντονη την εμφάνισή της στο σύγχρονο κόσμο και πολλοί δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να κάνουν σπατάλες κάθε φορά που πάνε για ψώνια.

Ακόμα και τους τελευταίους μήνες, που λόγω της πανδημίας και των σχετικών απαγορευτικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί κατά καιρούς, με αποτέλεσμα τα περισσότερα καταστήματα να είναι κλειστά, πολλοί εκτονώνουν την υπερκαταναλωτική μανία τους όταν πηγαίνουν ακόμα και στο σουπερμάρκετ ή επιδίδονται σε on line αγορές.


Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, έρευνες έχουν δείξει πως η λύση για να αποφεύγει κανείς τις σπατάλες, βρίσκεται (εκτός φυσικά από την αυτοσυγκράτηση και την αυτοπειθαρχία) και στη διατροφή, αφού ορισμένες τροφές, φαίνεται να μειώνουν τη διάθεσή μας για άσκοπες σπατάλες.


Μάλιστα στο clickatlife.gr διαβάσαμε πως αν καταναλώσουμε ένα συγκεκριμένο σνακ λίγη ώρα πριν βγούμε για ψώνια ή αρχίσουμε τις αγορές στο διαδίκτυο, ίσως μειώσουμε την τάση μας να αγοράζουμε ό,τι βλέπουμε μπροστά μας.


Συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως ένα σάντουιτς με γαλοπούλα 2-3 ώρες πριν πάτε για ψώνια μπορεί να κάνει τα «μαγικά» του και να σας γλιτώσει από τη σπατάλη.


 Ο λόγος είναι ότι ο συνδυασμός τροφών πλουσίων σε τρυπτοφάνη (όπως π.χ. κοτόπουλο, γαλοπούλα, σπανάκι, μπανάνες, βρώμη, καρύδια) και υδατάνθρακες αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, νευροδιαβιβαστή που μειώνει την τάση να κάνουμε παρορμητικές αγορές. 


Μια άλλη καλή επιλογή, με βάση τα παραπάνω, είναι και τα καρύδια με σταφίδες ή ακόμη και μια σαλάτα με λαχανικά και κοτόπουλο.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!