GOOD LIFE

Αν θέλετε περισσότερη ενέργεια αυτές οι 10 τροφές βοηθούν πολύ

Την περίοδο των lockdowns πολλοί έπεσαν σε μια φάση... ατονίας, όπου δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν από τον καναπέ τους. Αυτό το σκηνικό όμως πρέπει να αλλάξει.

Τώρα που μπήκε για τα καλά η Άνοιξη και καθώς γίνεται πια ορατή η σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, είναι ευκαιρία να αρχίσουμε να γίνουμε όλοι πιο... δραστήριοι.


Εκτός από την άθληση που πάντα ίσως έχει μια θέση στην καθημερινότητά μας, το επόμενο διάστημα, πολλοί ίσως αποφασίσουν να προγραμματίσουν να κάνουν πολλές δουλειές ή να υλοποιήσουν άλλα πλάνα που είχαν βάλει στον πάγο για μήνες. Άρα θα χρειαστείτε σίγουρα ενέργεια και η διατροφή είναι μεγάλος σύμμαχος σε αυτό.
 

Σύμφωνα με το onmed.gr για περισσότερη ενέργεια και αυξημένες επιδόσεις μέσα στην ημέρα, βάλτε στη ζωή σας τις παρακάτω 10 τροφές.
 

1. Ξηροί καρποί

Οι ωμοί, μη αλατισμένοι ξηροί καρποί δίνουν μια γερή δόση ενέργειας, καθώς παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες.

2. Γιαούρτι

Περιέχει ασβέστιο και προβιοτικά, τα «καλά» βακτήρια που ρυθμίζουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού και διευκολύνουν την πέψη. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή σε συνδυασμό με λίγους ξηρούς καρπούς ή δημητριακά ολικής άλεσης.

3. Σολομός

Ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, θρεπτικό συστατικό που συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στον έλεγχο της χοληστερόλης. Επίσης, περιέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών, βιταμίνης Β6, νιακίνης (βιταμίνη Β3) και ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2). Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν ώστε ο οργανισμός μας να μετατρέπει ευκολότερα τις τροφές σε ενέργεια.

4. Μανιτάρια

Μία κούπα μανιτάρια μάς παρέχει σχεδόν το 50% της ημερήσιας ποσότητας σιδήρου που χρειαζόμαστε. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος ώστε να μεταφέρεται ευκολότερα το οξυγόνο σε ολόκληρο το σώμα. Χωρίς επαρκή οξυγόνωση των ζωτικών οργάνων, νιώθουμε υπνηλία και κόπωση.

5. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο. Το μαγνήσιο παίζει καίριο ρόλο στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας και σε συνδυασμό με το κάλιο επιτρέπει την αποτελεσματικότερη πέψη αλλά και την καλύτερη μυϊκή και νευρική λειτουργία.

6. Πασατέμπο

Μια γεμάτη χούφτα ψημένου κολοκυθόσπορου παρέχει σχεδόν το 50% της ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου που χρειαζόμαστε.

7. Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα είναι πηγή «καλών» υδατανθράκων και επίσης περιέχει σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και βιταμίνη D, θρεπτικά συστατικά που αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και καταπολεμούν την κούραση. Μπορείτε να την απολαύσετε σε πουρέ, ψητή, βραστή ή σε σαλάτα.

8. Σαλάτα

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για να έχουμε ενέργεια όλη την ημέρα. Σημαντικές ποσότητες νερού παίρνουμε από τα φρούτα και τα λαχανικά, μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μια πράσινη σαλάτα στην οποία θα προσθέσετε ένα φρούτο της επιλογής σας, όπως μήλο, πορτοκάλι ή ρόδι. Το νερό βοηθά να μεταφερθούν θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα.

9. Φρούτα και λαχανικά εποχής

Όταν τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στην εποχή τους (π.χ. πορτοκάλι και καρότο το χειμώνα, φράουλες και μελιτζάνες την άνοιξη, βερίκοκο και τομάτα το καλοκαίρι, ακτινίδιο και μαρούλι το φθινόπωρο) έχουν τη μέγιστη θρεπτική αξία κι έτσι παρέχουν στον οργανισμό μας τη μέγιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

10. Αβγά

Το αβγό είναι εξαιρετική πηγή πλήρους πρωτεΐνης, παρέχει δηλαδή και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Το αβγό είναι το ιδανικό σνακ μετά τη γυμναστική, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση των μυών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!